Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS neće podržati proračun

Pitanje za Vladu: 'Zašto bi netko, tko zna što radi, pitao druge?’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u Osijeku kako ta stranka u Hrvatskom saboru neće podržati prijedlog rebalansa državnoga proračuna, jer u njemu ne vidi smjernice gospodarskog oporavka i antirecesijske mjere.

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je ustvrdio da HDZ-ova Vlada politikom zaduživanja ugrožava plaće i mirovine te da takvo postupanje Hrvatsku ‘vuče u dužničko ropstvo’. Ocijenivši kako je proteklih tjedana premijerka Jadranka Kosor ‘često prozivala oporbu da kaže što bi se trebalo raditi’, Vrdoljak je zapitao ‘zbog čega bi netko, tko zna što radi, pitao druge’.

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

>> Svjetska banka kritizirala rebalans

Prijedlogom rebalansa predlaže se povećanje izdvajanja za nezaposlene za 350 milijuna kuna, što znači da vladajući predviđaju povećanje nezaposlenosti, što će se također pokriti iz kreditnoga zaduženja, ustvrdio je Vrdoljak. Predsjednik slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a Ivica Mandić smatra da je riječ o proračunu koji odgovara potrebama HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera HSS-a i SDSS-a te u kojemu nema naznaka poticanja investicijskih ulaganja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene