Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u Osijeku kako ta stranka u Hrvatskom saboru neće podržati prijedlog rebalansa državnoga proračuna, jer u njemu ne vidi smjernice gospodarskog oporavka i antirecesijske mjere.


Na konferenciji za novinare Vrdoljak je ustvrdio da HDZ-ova Vlada politikom zaduživanja ugrožava plaće i mirovine te da takvo postupanje Hrvatsku ‘vuče u dužničko ropstvo’. Ocijenivši kako je proteklih tjedana premijerka Jadranka Kosor ‘često prozivala oporbu da kaže što bi se trebalo raditi’, Vrdoljak je zapitao ‘zbog čega bi netko, tko zna što radi, pitao druge’.

Vezani članci Silvano Hrelja Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Premijer Andrej Plenković Ozbiljno upozorenje premijera Plenkovića vezano za cijepljenje: "Nije dobro..."

>> Svjetska banka kritizirala rebalans

Prijedlogom rebalansa predlaže se povećanje izdvajanja za nezaposlene za 350 milijuna kuna, što znači da vladajući predviđaju povećanje nezaposlenosti, što će se također pokriti iz kreditnoga zaduženja, ustvrdio je Vrdoljak. Predsjednik slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a Ivica Mandić smatra da je riječ o proračunu koji odgovara potrebama HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera HSS-a i SDSS-a te u kojemu nema naznaka poticanja investicijskih ulaganja. (Hina)