Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljanje nove vlade

SDP-ovac čestitao pa poručio: 'Treba biti iskren...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I nakon posljednjih parlamentarnih izbora mnogi političari odlučili su se oglasiti putem društvenih mreža.

Dan nakon parlamentarnih izbora na kojima je nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta HDZ s partnerima osvojio 61 mandat, a Narodna koalicija njih 54, na Facebooku se oglasio SDP-ovac Peđa Grbin priznavši, očekivano, da je rezultat izbora daleko ispod njihovih očekivanja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

'Iako je naša koalicija ostala prvi izbor građanki i građana naše izborne jedinice, kao i Pule, Rijeke, Umaga, Opatije i brojnih drugih mjesta, rezultat ovih izbora je daleko ispod naših očekivanja.

Zahvaljujem svima vama koji ste me proteklih tjedana podržavali i trpili više nego inače, zahvaljujem svima koji su podržali mene i moju političku opciju te čestitam svim sudionicama ovih izbora na njihovom rezultatu.

Pred nama su novi pregovori za sastav Vlade Republike Hrvatske. Onima koji će ih voditi, a treba biti iskren i na temelju rezultata reći da to vjerojatno nećemo biti mi, poručujem da je Hrvatska izgubila previše vremena i da si ne možemo dopustiti luksuz neozbiljnosti i predomišljanja kojem smo svjedočili prošle godine. Krenuli smo putem gospodarskog oporavka i rasta, idemo s time nastaviti.

Još jednom hvala svima na podršci, hvala na glasovima koje sam dobio, oni su mi obveza da nastavim raditi svoj posao bolje nego što sam činio do sada. Hvala', napisao je Grbin.

Komadina: Još nije sve gotovo

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak kako, unatoč izbornom rezultatu koji HDZ-u daje prednost od sedam mandata ispred Narodne koalicije, smatra da još nije sve gotovo, pa se treba nadati da u postizbornim dogovorima postoji mogućnost da se Vlada formira "u lijevom političkom polu s centrom".

Upitan je li predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon objave neslužbenih rezultata u ponoć trebao priznati poraz, Komadina je odgovorio kako treba pričekati.

'S obzirom da postoji mogućnost da se Vlada zatvori i u lijevom političkom polu s centrom, treba pričekati jer za proglašenje poraza ima vremena. Ta točka je formiranje vlade, a ako se formira vlada desnog centra, onda su izbori završili, do tada nisu gotovi', poručio je.

Ostojić: Vrlo dobar nije odličan

Na društvenoj mreži čestitku HDZ-u uputio je i Ranko Ostojić (SDP).

'Dragi moji, zahvala svima koji su se borili na ovim izborima. Vrlo dobar nije odličan. Lijevi centar ima 40 % mandata u saboru. Nakon pobjede HDZ-a, bez obzira na malu razliku, treba im čestitati i reci bili ste bolji ovaj put. Građani odlučuju i nitko im ne smije uskratiti pravo da biraju onog koga žele. Upravo radi Hrvatske koja želi refomu obrazovanja, život bez straha, zaštitu manjina, i sigurnost naše je da ostanemo garancija i prepreka koracima koji bi našu zemlju vukli natrag. Hvala vam svima koji ste podržali Narodnu koaliciju. Hvala i svima koji su izašli na izbore', napisao je Ostojić na Facebooku.

Živi zid: Nećemo vas razočarati

Više puta tijekom noći na Facebooku se oglasio Živi zid koji je osvojio 8 mandata u Saboru. Posebno ističu rezultat koji je postigao njihov član Ivan Pernar koji je ušao u Sabor s posljednjeg mjesta na listi.

'Nećemo vam razočarati, kakvi smo bili prvog dana - takvi smo i danas, što smo govorili cijelo vrijeme, toga ćemo se i držati', poručuju iz Živog zida dan nakon izbora.

Brkić zahvalio biračima

U Sabor je s posljednjeg mjesta na listi, zahvaljujući preferencijalnim glasovima, ide i HDZ-ov Milijan Brkić koji je putem Facebooka zahvalio biračima koji su ga podržali.

'Dragi prijatelji, zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a posebno biračima koji su dali svoj glas pobjedničkoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici! Od srca zahvaljujem svima koji su svoje povjerenje dali meni i tako mi omogućili da Vas predstavljam u Hrvatskom saboru. Obećajem da ću nesebično štititi Vaše interese i da ću uvijek biti vaš glas u saboru', napisao je. (Hina/Ma.B.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene