Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U samo jednom trenutku pastir iz Perušića ostao je bez svojeg stada ovaca. U grmljavinskom nevremenu, grom mu je usmrtio čak 34 ovce!


Taj bizaran i po pastira Ivana Kasumovića šokantan i nesretan događaj dogodio se u nedjelju popodne, tijekom grmljavinskog nevremena, koje je zahvatilo općinu Perušić. Nitko od pastireve obitelji se u tom trenutku nije nalazio vani, no ovce nisu imale sreće. Grom je ubio njih čak 34.

Vezani članci Olujno jugo u Zadru (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 2 Olujno nevrijeme stiglo i u Dalmaciju, u Žrnovnici monsunski naleti kiše Tuča u Gorskom kotaru (Foto: Lino Loncaric)4 Katastrofalna tuča pogodila Gorski kotar: Padali komadi leda veličine šake, oluja otežala promet na autocesti A6

Preživjelo je, kako su nam Kasumović i njegova obitelj rekli, oko 20 ovaca, koje su se sakrile od nevremena ispod stabla. Poginule ovce bile su na otvorenom. Pastir Ivan nam je rekao kako je doživio ne samo tragediju kao stočar, već kao i čovjek, jer je volio sve sve svoje životinje. kaže, pamtio je svakava nevremena, ali ovakvo još nije bio vidio.

Općina Perušić obećala je šokiranom pastiru pružiti jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 kuna.