Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pao snijeg na Zavižanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zavižanu, najvišem vrhu u Hrvatskoj, danas je oko podneva pao snijeg, a iako se nije zadržavao na tlu, može se smatrati iznimnom vremenskom pojavom za ovo doba godine, rečeno je u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Na Zavižanu, visokom 1590 metara, prvo je oko 11 sati počela padati susnježica, a zatim oko podneva kratkotrajno i snijeg, koji se nije zadržavao na tlu.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

Dežurna sinoptičarka Marija Mokorić rekla je da se današnji snijeg može smatrati iznimnom vremenskom pojavom za ovo doba godine jer od 1949., otkad postoje mjerenja na meteorološkoj postaji Zavižan, nije u kolovozu zabilježen snježni pokrivač viši od 0,1 milimetara.

Tijekom kolovoza snijeg je na Zavižanu posljednji put pao 1995., ali se također nije zadržavao na tlu.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu kažu da su već nekoliko dana znali da postoji mogućnost snijega na Zavižanu s hladnim prodorom koji je počeo pristizati tijekom protekle noći.

No, u ovoj noći očekuje se djelomično razvedravanje u cijeloj zemlji, a već sutra trebalo bi prevladavati sunčano i toplije, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene