Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborni trik ili ...

VJEROVALI ILI NE... Nekim stanovnicima Hrvatske od idućeg mjeseca pojeftinjuje voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi s izborima povezuju i odluku zagrebačkih vlasti o nizu pojeftinjenja komunalnih usluga. Iz grada su poručili da će zbog dobrog poslovanja Holdinga niži biti računi za vodu, pokazi za ZET, parkirne karte, ali i novi, sustav odvoza otpada.

Poklon za nadolazeće blagdane. Tako je zamjenica gradonačelnika nazvala paket mjera koji Zagrepčanima donosi niže cijene komunalija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

'Jesam im zakucala, ha?', kazala je Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Zagreba komentirajući odluku zagrebačkih vlasti o nizu pojeftinjenja komunalnih usluga.

Iz grada obećavaju da će računi za vodu od idućeg mjeseca biti i do 10 posto jeftiniji. Građani su sretni ovom odlukom, no ipak su je dočekali s nevjericom.

'Dobro, pa da i to bude, ali ja ne vjerujem u to, ne vjerujem. Evo ne vjerujem', rekla je Božena iz Zagreba.

'Pa mislim da to neće biti, a ako bude kratko će trajati', smatra Marija iz Zagreba.

Zagreb: Milan Bandić najavio niže cijene odvoza otpada, parkinga i prijevoza

Pokaz za ZET učenicima, studentima, umirovljenicima i nezaposlenima bit će 17 posto jeftiniji, pa će na mjesečnoj karti uštedjeti točno 20 kuna.  Ipak, cijene dnevnih karata ostaju iste. Smanjuju se i cijene parkiranja u javnim garažama, a za 10 do 15 posto pojeftinit će i tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte za prvu, drugu i treću zonu.

Na kraju, uštedu građanima trebao bi donijeti i novi sustav naplate odvoza otpada, koji se više neće računati po kvadraturi, već po volumenu spremnika. Jeftiniji pokaz za ZET, manji račun za vodu, niže cijene parkinga i novi sustav plaćanja odvoza otpada, kad se zbroje sve ove mjere na kraju mjeseca uštedjet će vam u najboljem slučaju stotinjak kuna.

Gradska oporba ne dvoji - ovi potezi dio su predizborne kampanje Milana Bandića.

'Ne treba posebno napominjati da je ovo predizborna mantra gradonačelnika grada Zagreba. Imao je priliku puno puta snizit cijene komunalija, on to nije učinio', smatra HDZ-ov Andrija Mikulić.

'Pa oni su na prošloj sjednici Gradske skupštine svaku zagrebačku obitelj zadužili za tisuću kuna kroz novu odluku o zaduženju, tako da na ovaj način pred izbore vraćaju jedan dio tih sredstava', rekao je SDP-ov Davor Bernardić.

Prve niže račune građani metropole dobit će u prosincu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene