Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Borut Pahor pozdravio je ocjenu Europske komisije da je Hrvatska spremna za zaključenje pregovora i najavu da bi 1. srpnja 2013. mogla postati 28. članicom Europske unije.


Pahor je za Slovensku tiskovnu agenciju STA izjavio da se Slovenija iskreno zauzimala za zaključivanje hrvatskih pregovora s EU-om, nakon što je uspješno dogovoren arbitražni sporazum o rješavanju graničnog prijepora, te da je svojim stajalištem kao članica EU-a i Slovenija učinila mnogo da Europska komisija dade povoljnu ocjenu o hrvatskoj spremnosti da zaključi pristupne pregovore.

'Hrvatska je susjedna država s kojom smo u ovom mandatu riješili skoro sva politička, gospodarska i druga pitanja. Jačajuči međusobno povjerenje, sa susjednom smo državom - s kojom smo prije bili u sporu - uspjeli uspostaviti iskreno prijateljstvo', rekao je Pahor.

Čestitao je na uspjehu hrvatskoj kolegici Jadranki Kosor napominjući da se radi o prijelomnom koraku u hrvatskoj povijesti.

'Mi smo zbog toga zadovoljni, zadovoljna može biti i Hrvatska. Cijeloj regiji sada se otvara perspektivu mira, sigurnosti i napretka, a Europska unija dobiva novu i važnu članicu', rekao je Pahor. (Hina)

 

Vezani članci Slika nije dostupna Pahor prije potpisivanja namignuo Kosor! Slika nije dostupna Pahor: Slovenija će među prvima ratificirati hrvatski pristupni sporazuma