Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Riješili smo skoro sva pitanja'

Pahor čestitao Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor pozdravio je ocjenu Europske komisije da je Hrvatska spremna za zaključenje pregovora i najavu da bi 1. srpnja 2013. mogla postati 28. članicom Europske unije.

Pahor je za Slovensku tiskovnu agenciju STA izjavio da se Slovenija iskreno zauzimala za zaključivanje hrvatskih pregovora s EU-om, nakon što je uspješno dogovoren arbitražni sporazum o rješavanju graničnog prijepora, te da je svojim stajalištem kao članica EU-a i Slovenija učinila mnogo da Europska komisija dade povoljnu ocjenu o hrvatskoj spremnosti da zaključi pristupne pregovore.

'Hrvatska je susjedna država s kojom smo u ovom mandatu riješili skoro sva politička, gospodarska i druga pitanja. Jačajuči međusobno povjerenje, sa susjednom smo državom - s kojom smo prije bili u sporu - uspjeli uspostaviti iskreno prijateljstvo', rekao je Pahor.

Čestitao je na uspjehu hrvatskoj kolegici Jadranki Kosor napominjući da se radi o prijelomnom koraku u hrvatskoj povijesti.

'Mi smo zbog toga zadovoljni, zadovoljna može biti i Hrvatska. Cijeloj regiji sada se otvara perspektivu mira, sigurnosti i napretka, a Europska unija dobiva novu i važnu članicu', rekao je Pahor. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Lakše se diše' Kosor se vratila: 'Čestitali su mi i oni od kojih se to nisam nadala' Slika nije dostupna Pahor obećao Kosor 'Slovenija će među prvima ratificirati pristupni ugovor s EU'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene