Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"GENIJALCI"

FOTO Ovo nije bilo lako postići! Jahta od 11 metara cijelom se dužinom nasukala na obalu Krka

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Nasukana jahta na Krku - 1 Nasukana jahta na Krku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nasukana jahta na Krku - 2 Nasukana jahta na Krku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nasukana jahta na Krku - 3 Nasukana jahta na Krku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nasukana jahta na Krku - 4 Galerija 1/5 >>
Veća motorna jahta oštetila nekoliko brodica u makarskoj luci, na Krku motorna jahta cijelom dužinom nasukana na obali, objavilo je Ministarstvo mora.

U subotu navečer zbunjeni očevici javili su da se u blizini marine Punat na otoku Krku nasukala motorna jahta. U dogovoru s državnim instituacijama nadležnim za ovakve nezgode prvi je na mjesto nesreće došao mještanin N. B.

"Iskazao je nesebičnu pomoć u suradnji, vezano uz posredovanje u komunikaciji s članovima posade te njihovom prijevozu kopnom na dogovoreno mjesto, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi", izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U okviru očevida nije otkriven uzrok nasukavanja, ali je zanimljivo da se brod na stjenovitu obalu nasukao cijelom dužinom većom od 11 metara. Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće boravilo je ukupno šest osoba, svi državljani Republike Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte, među kojima nitko nije ozlijeđen.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Tijekom današnjeg dana pristupit će se pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj preuzela lučka kapetanija VIDEO Krš i lom u makarskoj luci: Luksuznom jahtom oštetio pet brodova

A nije slovenska jahta na Krku jedina koja je izazvala nevolje. Pokušavajući luksuznom jahtom uploviti u makarsku luku i natočiti gorivo, voditelj broda je izazvao krš i lom.

Očevidom na mjestu nesreće u makarskoj gradskoj luci ustanovljena su oštećenja na pet brodica na vezu, koja su nastala prilikom udara motorne jahte u pokušaju isplovljavanja. Naime, voditelj motorne jahte "BLUE ANGEL", duljine 36,39 metara talijanske zastave nakon uzimanja pogonskog goriva pokušao je isploviti sa veza benzinske postaje, no nedovoljnog opreza pri manevriranju udario je u brodice na vezu.

U nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša, a voditelju brodice, državljaninu Republike Italije iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene