Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noć užasa

Policija o hororu u Sisku: "Dvije osobe su u teškom stanju. Napadač se ponašao neobično''

Aktualno Galerija Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Foto: Damir Krajac / CROPIX Konferencija za medije o pucnjavi u Sisku - 1 Konferencija za medije o pucnjavi u Sisku - 1 Foto: Damir Krajac / CROPIX Konferencija za medije o pucnjavi u Sisku - 2 Konferencija za medije o pucnjavi u Sisku - 2 Foto: Damir Krajac / CROPIX +0 Konferencija za medije o pucnjavi u Sisku - 3 Galerija 1/4 >>
Sisačko-moslavačka policija je na konferenciji za medije otkrila detalje pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena, a četiri su teže ranjene.

Sisačko-moslavačka policija je povodom sinoćnje pucnjave na sisačkom području sazvala izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su govorili Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, i voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec.

"Zadnja informacija je da su dvije osobe u jako teškom stanju, da su na respiratoru, a dvije osobe su van životne opasnosti", rekao je Pešut odgovarajući na pitanje o četiri teže ozlijeđene osobe.

Pasanec je rekao da 58-godišnji počinitelj policiji nije otprije poznat, ali da mu je prije više od 20 godina oduzeto vatreno oružje. Dodao je da ništa nije upućivalo da je mogao počiniti ovo kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Kijev, glavn grad Ukrajine Nakon 12 dana stanke VIDEO Uzbuna u Kijevu: Rusija tijekom noći napala dronovima i raketama

Voditelj krim policije također je rekao da su zločini počinjeni oružjem koje počinitelj nije posjedovao legalno niti ga je mogao posjedovati legalno.

"Radi se o vatrenom oružju. Ostali detalji o njemu bili bi kontraproduktivni istraživanju koje je u tijeku", rekao je Pasanec te je, odgovarajući na sljedeće pitanje, potvrdio da je počinitelj sudionik Domovinskog rata.

"Počinitelj je hrvatski državljanin. Prilikom uhićenja nije pružao aktivan otpor, ali to je samo rezultat spremnosti naše policije koja je hrabro postupila u toj situaciji", istaknuo je.

Novinari su postavili pitanje i o odnosu počinitelja s preminulom ženom i ozlijeđenima.

"Radi se o osobama koje su živjele u neposrednoj blizini počinitelja. Policija nije imala nikakve informacije koje bi upućivale na ovaj epilog", rekao je Pasanec.

Pročitajte i ovo Mjesto pucnjave u okolici Siska - 7 Dan nakon VIDEO/FOTO Noć strave i užasa u Sisku: Jedna žena ubijena, četiri teško ranjene osobe, zapaljene kuće i automobili

Podsjetimo, u subotu navečer u naselju Capraške Poljane u blizini Siska došlo do pucnjave u kojoj je ubijena 45-godišnjakinja, a četiri su osobe teško ranjene i prebačene u Opću bolnicu Sisak, gdje je utvrđeno da imaju prostrijelne rane na glavi, trbuhu, rukama i nogama.

Liječnička pomoć pružena je i dvjema osobama, među kojima je jedno dijete, koje su bježeći lakše ozlijeđene, a prilikom intervencije u ovom događaju lakše je ozljede zadobio i vatrogasac.

Osim toga, u potpunosti su izgorjele dvije obiteljske kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelomično izgorjeli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene