Zlatko Hasanbegović kazao je kako očekuje da će Davor Ivo Stier postpupiti sukladno svojoj savjesti.


Zlatko Hasanbegović prilikom izlaska iz Sabora u kojem su danas potvrđeni novi ministri, kratko se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i HNS-a.

Vezani članci Slika nije dostupna "Stierove izjave ukazuju da ima ambicije u smjeru preuzimanja HDZ-a" Slika nije dostupna Kujundžić: "Nisam na Hasanbegovićevoj strani, ne bojim se svoje smjene"

"Označio sam ovo trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača. To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica", kazao je Hasanbegović.

Reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović Hasanbegovića je pitala i što očekuje da će ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier sada napraviti.

"Ne znam, siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac", kazao je Hasanbegović.

Na pitanje očekuje li da Stier podnese ostavku, Hasanbegović je samo slegnuo ramenima.