Zlatko Hasanbegović kazao je kako očekuje da će Davor Ivo Stier postpupiti sukladno svojoj savjesti.


Zlatko Hasanbegović prilikom izlaska iz Sabora u kojem su danas potvrđeni novi ministri, kratko se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i HNS-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Hasanbegović: ''Nebitno je što o Oluji misle u Srbiji'' Slika nije dostupna "Stierove izjave ukazuju da ima ambicije u smjeru preuzimanja HDZ-a"

"Označio sam ovo trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača. To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica", kazao je Hasanbegović.

Reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović Hasanbegovića je pitala i što očekuje da će ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier sada napraviti.

"Ne znam, siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac", kazao je Hasanbegović.

Na pitanje očekuje li da Stier podnese ostavku, Hasanbegović je samo slegnuo ramenima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju