S prednje strane jedna od ljepših fasada u Zagrebu, a s druge, dvorišne strane - fasada kao iz horor filma. To je zgrada Hrvatskog sabora u Zagrebu.

Galerija


Na fotografijama je dvorišna strana zgrade Hrvatskog sabora. Za razliku od uređenih dvorana i pročelja prema Trgu svetog Marka u Zagrebu, unutarnje dvorište Sabora pokazuje sliku dugogodišnjeg zapuštanja.

Vezani članci Kandidati za pozicije ministara pred Saborom (Foto: Dnevnik.hr) Nakon cjelodnevnog ''natezanja'' po odborima, uspješno izglasani novi ministri: ''S ovim smo završili aktivnost koja se zove osvježenje'' Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) U ovom sazivu Sabora najviše je govorio Miro Bulj. Evo koji zastupnici za 15.000 kuna nisu ni zucnuli

Uništena fasada čiji dijelovi otpadaju, stari prozori i drugi problemi ne vide se na televizijskim prijenosima i izvješćima iz Sabora i za njih je teško naći novce za obnovu.

Tim više su ovakvi prizori s Markovog trga otužni kad znamo da saborski zastupnici za svoj boravak i rad u istoj toj zgradi dobivaju visoke plaće koje iznose nerijetko i više od 20.000 kuna.