S prednje strane jedna od ljepših fasada u Zagrebu, a s druge, dvorišne strane - fasada kao iz horor filma. To je zgrada Hrvatskog sabora u Zagrebu.

Galerija


Na fotografijama je dvorišna strana zgrade Hrvatskog sabora. Za razliku od uređenih dvorana i pročelja prema Trgu svetog Marka u Zagrebu, unutarnje dvorište Sabora pokazuje sliku dugogodišnjeg zapuštanja.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Marić predstavio četvrti krug porezne reforme: Doznajte tko bi mogao biti potpuno oslobođen poreza na dohodak Sabor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Objavljeno koji su zastupnici prošli mjesec "markirali" u Saboru, umanjit će im se mjesečni paušal

Uništena fasada čiji dijelovi otpadaju, stari prozori i drugi problemi ne vide se na televizijskim prijenosima i izvješćima iz Sabora i za njih je teško naći novce za obnovu.

Tim više su ovakvi prizori s Markovog trga otužni kad znamo da saborski zastupnici za svoj boravak i rad u istoj toj zgradi dobivaju visoke plaće koje iznose nerijetko i više od 20.000 kuna.