Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A možemo to izbjeći

Bacate li i vi na ovaj način 1.300 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok jedni štede na kruhu, drugi ga bacaju.

Ekipa Provjerenog provela je noć u jednoj velikoj modernoj pekarni, posjetila malu kvartovsku pekarnicu, ali i pričala s ljudima koji svoj kruh peku - sami.

Pročitajte i ovo Kune odlaze u zaborav: Ilustracija - 2 Bez naknade Objavljena važna vijest za sve koji još imaju kune: Odluka stupa na snagu 1. siječnja Zamjena do kraja godine - 1 zamjena na 2000 lokacija Euri su u novčaniku, ali što je s kunama koje još nismo zamijenili? Kod građana ih je još uvijek 4,66 milijardi

''U kruh koji doma ispečem znam što stavim: brašno, vodu, šećer, ulje, i znam kako ispadne i vidim da nije isti kao kupovni. Niti po rahlosti, niti po okusu'', rekla je Sunčica koja već godinama sama mijesi svoj kruh. Godišnje, tvrdi, uštedi do 2.000 kuna. ''Računala sam struju koju potrošim i sve namirnice koje kupim za kruh. Ispalo je da sam uštedjela do 2.000 kuna godišnje'', rekla je.

Dok ona štedi, većina kućanstava kruh baca. Četveročlana obitelj tako na godinu u prosjeku s kruhom u smeće baci 1.300 kuna. Na razini države čak 750 milijuna! I dok se mi kruhom i novcem razbacujemo, pekari moraju voditi računa o svakom kilogramu brašna. ''Kod nas postoji knjiga evidencija – utroška brašna i proizvodnje kruha. Nema muljanja. To su predrasude da mi zaradimo, mi samo preživljavamo'', rekao im je Muhadri Shani, vlasnik privatne pekarnice.

Jesu li naša saznanja o kruhu zablude i neinformiranost ili opravdanja sumnja i strah, doznajte u četvrtak u Provjerenom u 21:50!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene