Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovac je bio 'preglasan'

Napokon otkriveno zašto je propala nesuđena koalicija Mosta i SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon je otkriveno kako je 'puknula' nesuđena koalicija Mosta i Hrvatske raste i tko je za to kriv'.

Ružica Vukovac, saborska zastupnica Mosta, otkrila je kako je upravo ona zaslužna za to što je njezina stranka na kraju odlučila sklopiti savez s Domoljubnom koalicijom, a ne koalicijom Hrvatska raste, i to zato što je čula kako je na dan kad je dogovor s SDP-om bio na pomolu jedan SDP-ovac pričao o tome da im za koaliciju ne treba cijeli Most.

Taj je SDP-ovac je, doznaje Jutarnji list, Nenad Stazić, a potvrdili su to i izvori iz Mosta i Domoljubne koalicije dok sam Stazić priznaje da je o tome razgovarao s jednim od predsjednika stranaka koalicije Hrvatska raste.

Događaj se zbio 21. prosinca prošle godine na tradicionalnom koncertu 'Želim život' na Trgu bana Jelačića.

'Dok su se te večeri vodili pregovori, ja sam bila na koncertu zajedno s još jednim istaknutim članom HDZ-a i isto tako istaknutim članom stranke iz koalicije Hrvatska raste. Nisu me prepoznali kao članicu Mosta pa su, u mojoj blizini, vrlo ružno govorili o nama', izjavila je za Telegram Ružica Vukovac. 

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Prema njezinim riječima, SDP-ovac je nekoga zvao i rekao kako će uz troje Prgometovih zastupnika on sigurno dogovoriti još troje.

'Bio je samouvjeren, a kad mu je onaj drugi, iz stranke njihove koalicije, rekao kako je Most pohlepan i kako želi šest ministarstava, te kako im je koalicija Hrvatska raste trebala reći: ‘Evo vam sva ministarstva pa sastavljajte Vladu sa svojim načelnicima’, SDP-ovac ga je tješio i rekao: ‘Ne brini, nama ne treba cijeli Most’.

Stazić je razgovarao sa Silvanom Hreljom, predsjednikom Hrvatske stranke umirovljenika.

'Ne sjećam se točno što sam izjavio i što sam s Hreljom pričao, ali ja uopće nisam sudjelovao u pregovorima s Mostom. Razgovor je išao u tom smjeru da sam analizirao koliko je članova Mosta potrebno našoj koaliciji, a ona je to protumačila tako kako je protumačila', kazao je Stazić za Jutarnji list.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene