Diljem Hrvatske će biti sve više političara na raznim događajima kako se kampanja za lokalne izbore bude približavala.


Službena kampanja bit će kratka, počinje sedmog svibnja, a kandidati će za neku od osam tisuća pozicija na lokalnoj razini, koristit svaku prigodu za promociju. Ususret lokalnim izborima reporteri Dnevnika Nove TV obilaze Hrvatsku i donose priče o onom što stanovnici žele u svojem gradu.

Seriju počinjemo pričom o Ninu - gradiću u Zadarskoj županiji, 15 kilometara udaljenom od Zadra. Sami mještani kažu kako žive u gradiću uzbudljive prošlosti i prekrasne sadašnjosti. No ta sadašnjost, prema onome što su Ninjani rekli reporteru Dnevnika Nove TV Šimi Vičeviću, može biti još ljepša.

Nin (Dnevnik.hr)

Ninjani žele što više zgoditaka, a što manje promašaja. Stanovnici ovog grada žele biti moćni. Kao što je nekad bio njihov zaštitnik, knez Branimir.

Turizam je doista posljednjih godina u Ninu postao glavnom gospodarskom granom. Uz 40 nagrada, Nin je proglašen europskom destinacijom izvrsnosti i najromantičnijom destinacijom Europe. Sve je to dovelo do prave navale turista, ali isključivo u srcu sezone. A to, kažu Ninjani, zna izazvati - posve suprotan učinak. Zato žele bolja rješenja za gužve.

Turizam u Ninu (Dnevnik.hr)

Dok stara ninska jezgra živi uređeni život, u rubnim dijelovima Nina stanovnike brine - sasvim drugačija slika. Obala koja se urušava, nogostup koji ne postoji, ulaganje koje je, ističu, minimalno.

Što sve muči građane Nina, što govore o svakodnevnim, ali i dugostojećim problemima grada, pogledajte više u video prilogu reportera Dnevnika Nove TV Šime Vičevića.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr