Ministar Oleg Butković za Dnevnik Nove TV kazao je kako će se o ovoj temi oglasiti uoči užeg kabineta Vlade, zakazanog za srijedu.


Otac ministra Olega Butkovića, prema pisanju portala Index, prošle je godine od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna. Isplatu bespovratnih sredstava u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile kod Novog Vinodolskog odobrio je ministar turizma Gari Cappelli, unatoč desecima tisuća kuna utvrđenog duga za odvoz otpada, o čemu postoje dvije pravomoćne presude.

Vezani članci Snimanje filma General - 1 Donosimo odgovor na jedno od najčešćih pitanja: Koliko je istine u filmovima temeljenim na stvarnim događajima? Vili Beroš Beroš o apelu liječnika i znanstvenika: "Većina njihovih mišljenja i zahtjeva je potpuno u suglasnosti s Nacionalnim stožerom"'

Dugove Butkovićev otac još uvijek nije u cijelosti isplatio - zadnja rata dolazi mu na naplatu sredinom veljače, kazao je za taj portal Zoran Djak, zamjenik direktora Komunalnog trgovačkog društva Ivanj.

"Nastavno na vaše upite, možemo vas izvijestiti kako ministar Oleg Butković nije upoznat s dodjelom navedenih sredstava te ni na koji način nije utjecao na navedenu odluku o dodjeli kapitalne pomoći budući da se ista dodjeljuje po odgovarajućim kriterijima koje propisuje Ministarstvo turizma.

Vezano uz dugovanja koja spominjete, ministar Butković se zalaže da se sva dugovanja podmiruju u cijelosti, bilo prema državi ili lokalnoj samoupravi", poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na upit Indexa.

Butković je za Dnevnik Nove TV u utorak navečer kazao tek da će se o ovoj temi oglasiti u srijedu, uoči užeg kabineta Vlade.