Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPLATU ODOBRIO CAPPELLI

Otac ministra Butkovića od države dobio 110 tisuća kuna, unatoč dvjema presudama zbog dugova

Ministar Oleg Butković za Dnevnik Nove TV kazao je kako će se o ovoj temi oglasiti uoči užeg kabineta Vlade, zakazanog za srijedu.

Otac ministra Olega Butkovića, prema pisanju portala Index, prošle je godine od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna. Isplatu bespovratnih sredstava u sklopu kapitalne pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima za uređenje kampa Povile kod Novog Vinodolskog odobrio je ministar turizma Gari Cappelli, unatoč desecima tisuća kuna utvrđenog duga za odvoz otpada, o čemu postoje dvije pravomoćne presude.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

Dugove Butkovićev otac još uvijek nije u cijelosti isplatio - zadnja rata dolazi mu na naplatu sredinom veljače, kazao je za taj portal Zoran Djak, zamjenik direktora Komunalnog trgovačkog društva Ivanj.

"Nastavno na vaše upite, možemo vas izvijestiti kako ministar Oleg Butković nije upoznat s dodjelom navedenih sredstava te ni na koji način nije utjecao na navedenu odluku o dodjeli kapitalne pomoći budući da se ista dodjeljuje po odgovarajućim kriterijima koje propisuje Ministarstvo turizma.

Vezano uz dugovanja koja spominjete, ministar Butković se zalaže da se sva dugovanja podmiruju u cijelosti, bilo prema državi ili lokalnoj samoupravi", poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na upit Indexa.

Butković je za Dnevnik Nove TV u utorak navečer kazao tek da će se o ovoj temi oglasiti u srijedu, uoči užeg kabineta Vlade.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene