Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičenima određen jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Slavko Teofilović donio je danas rješenje o jednomjesečnom pritvoru osumnjičenih za ubojstvo ceranske obitelji Olujić.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je danas istražni zahtjev istražnom sucu Slavku Teofiloviću u kojemu traži da se osumnjičenicima za ubojstvo obitelji Olujić odredi pritvor zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nema dokaza Puštena četvorica Srba koja su bila osumnjičena za napad na Kosovu Ilustracija "zaradili" više od pola milijuna eura Policija i USKOK otkrili detalje velike akcije: 20 osoba osumnjičeno za preprodaju stotina kilograma droge

"Nakon što sam primio istražni zahtjev ŽDO, još jednom sam saslušao osumnjičenike te donio rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora", rekao je kratko sudac Teofilović. 

Za ubojstvo četveročlane obitelji Olujić - Radomira (1954.) i Anice (1955.) te njihove malodobne djece Milene (1976.) i Marka (1979.), osumnjičeni su hrvatski državljani T.M. (1960.), M.J. (1973.), D.L. (1973.) i Z.P. (1973.) dok se za petoosumnjičenom muškom osobom nepoznatog identiteta još traga. 

Ubojstvo se dogodilo u noći sa 17. na 18. veljače 1992., a policija ga je okvalificirala kao ubojstvo iz koristoljublja te su pod tom optužbom četvorica osumnjičenika, nakon što su uhićeni, jučer i privedeni istražnom sucu Slavku Tefiloviću koji im je odredio 48-sati pritvor koji je trebao isteči u subotu ujutro. 

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako je Odvjetništvo ocijenilo da je u slučaju ubojstva obitelji Olujić riječ o ratnom zločinu. Pritom se podsjeća da su u vrijeme ubojstva obitelji Olujić osumnjičeni bili pripadnici HV-a. 

"Prvoosumnjičeni T.M. kao zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a, koja se nalazila u sastavu HV-a, naredio je 17. veljače 1992. pripadnicima satnije M.J., Z.P., D.L. te za sada nepoznatoj osobi da u Cerni liše života obitelj Olujić, što su ovi i učinili nakon čega su otuđili neutvrđenu količinu zlata i novca, a zatim postavili eksploziv u cilju rušenja njihove kuće u čemu nisu uspjeli zbog nestručnog rušenja", navodi se u priopćenju ŽDO-a. 

O uhićenju osumnjičenih za ubojstvo obitelji Olujić, među kojima je jedan od osumnjičenika aktivni časnik HV-a, novinare je jučer na izvanrednoj konferenciji za novinare u Vinkovcima izvijestio ravnatelj policije Marijan Benko. 

Benko je pritom izrazio zadovoljstvo što je nakon 14-godišnje istrage razriješeno ubojstvo obitelji Olujić poručivši da policija kontinuirano radi na razrješenju kažnjivih dijela bez obzira na to koliko je proteklo vremena od njihova počinjenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene