Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SJEDNICI SABORA

Pogledajte oštro obraćanje Brune Esih premijeru Plenkoviću: "Ponovno ste otkrili svoju pravu narav"

Bruna Esih (Foto: Dnevnik.hr)
Bruna Esih (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bruna Esih (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U sklopu aktualnog prijepodneva zastupnici su članovima Vlade postavili niz pitanja.

Bruna Esih (Neovisni za Hrvatsku) obratila se u sklopu aktualnog prijepodneva u Saboru premijeru Andreju Plenkoviću: "Otkad ste mi kazali da sam se prometnula u veliku Europljanku, drage su mi i vanjske teme, pa evo jedna. Dogovoreno je da će Bihać imati novu lokaciju za migrantski centar tik uz granicu s Hrvatskom. Što politika radi da smanji pritisak na granicu, što činite da se Hrvatska rastereti politike otvorenih vrata, koju je uvela baš vaša velika i sretna, iako možda ne zadugo, obitelj Europskih pučana?"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Plenković joj je kazao kako tisuće hrvatskih policajaca čuvaju hrvatsku granicu. "Naša politika prema migracijama iz BiH bazira se na dnevnoj suradnji i cilj joj je spriječiti ilegalne migracije. Činjenica je da se istočnomediteranskom i balkanskom rutom rutom sve više migranata kanalizira na to područje. Hrvatska apsorbira enormna sredstva za jačanje naših sposobnosti na ovom planu."

Esih mu je žestoko odgovorila: "Nevjerojatno je koliko puta otkrijete svoju pravu birokratsku narav. Čuli smo opet svašta, ali nismo ono čemu naši građani svakodnevno svjedoče. Ne govorite punu istinu. Na tim potezima svakog dana prolaze horde migranata, policija je premorena, građani su užasnuti, seljaci su prisiljeni organizirati noćne straže. Možemo samo nagađati što će se događati u predstojećim danima, kako bude zatopljavalo, i kako će se to odraziti na hrvatski turizam.

Vaš je politički put dosadan kao i ovaj birokratski ekspoze koji smo upravo imali prilike čuti. Ovo više sliči na neki govor za natječaj za posao u europskoj institucije nego na govor premijera koji je zabrinut za sigurnost svojih građana."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene