Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 glasova protiv

Ostojić i dalje nepoželjan na čelu Odbora za unutarnju politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić iz SDP-a i dalje je nepoželjan na mjestu predsjednika odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Saborski odbor za imenovanje odbio je Ranka Ostojića, SDP-vog kandidata za prvog čovjeka odbora. Za njega glasovalo je 4, a protiv 7 članova odbora.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić nije baš zadovoljan Znakovita poruka utjecajnog SDP-ovca: "Vidiš li prijatelju ona tri čobana?" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Mjesto predsjednika odbora za unutarnju politiku pribada najvećoj oporbenoj stranci SDP-u koji odustaje o Ostojić,a bivšeg ministra unutarnjih poslova, na čelnom mjestu tog odbora.

Ranko Ostojić prije dva dana za dnevnik Nove TV kazao je kako ga sve to ne čudi jer se aktualna vlast njega boji zbog iskustva i znanja te poruke kako bi ih pomno nadgledao.

Glasovano je bez prethodne rasprave, a predsjednik Odbora Franjo Lucić (HDZ) novinarima je nakon sjednice kazao kako ne spori da oporba ima pravo na čelno mjesto u Odboru za unutarnju politiku, ali kako Ostojić 'nije adekvatno rješenje'.

Bivšem ministru zamjera, među ostalim, što je u javnim nastupima vezanim uz unutarstranačke izbore u SDP-u 'iskazao agresivnost i nesigurnost'.

Uvjeren je da neće biti zastoja u radu Odbora za unutarnju politiku te da će SDP do slijedeće sjednice Odbora za izbor i imenovanja predložiti drugo rješenje.

Predsjednici i potpredsjednici ostalih odbora čija čelna mjesta nisu bila popunjena dobili su jednoglasnu potporu članova Odbora.

Za predsjednika Odbora za turizam jednoglasno je tako predložen Branko Grčić (SDP), na čelo Odbora za pravosuđe Arsen Bauk, Odbora za rad Mirando Mrsić, a za obitelj, mlade i sport Ivan Vrdoljak (HNS).

Za potpredsjednika Odbora za zakonodavstvo predložen je Orsat Miljenić, Odbora za europske poslove Tomislav Saucha, a Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović, svi SDP-ovi zastupnici. (T.K. / I.D./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene