Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro školska dvorana?

Napokon se zatrpava i najpoznatija "rupa" u Hrvatskoj, ona u koju je dosad bačeno 9 milijuna kuna

Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) Rupa u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U najpoznatiju rupu u državi, onu za školsku dvoranu u Babinoj Gredi, do sada je bačeno devet milijuna kuna.

Rupa se napokon zatrpava. A učenici bi novu dvoranu trebali dobiti do 2020. godine. Nakon 2 godine čekanja počeli su radovi na zatrpavanju rupe u školskom dvorištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

"Konačno se netko pojavio na ovoj našoj građevinskoj jami. Posljednji radovi bili su u prosincu 2016.", kazala je Đurđica Babić, ravnateljica OŠ Mijat Stojanović.

Radi se punom parom, a rok za zatrpavanje je 60 dana. "Očekujemo da ćemo radove završiti u ugovorenom roku", kazao je Marin Lončar, predstavnik izvođača radova. Na pitanje hoće li radovi stati preko zime, odgovara: "Mislim da ćemo uspjeti i ako dođu loše vremenske prilike, predviđene su projektom. Sniženje podzemnih voda i potrebne stvari da možemo kvalitetno završiti radove".

Kad se rupa zatrpa, kreće izgradnja tako željene dvorane. Radovi bi trebali početi u proljeće. "Vjerujem da će to za iduću školsku godinu biti spremno", nada se Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski.

Izgradnja procijenjena na 22 milijuna kuna

Izgradnja nove dvorane procijenjena je na 22 mlijuna kuna. A na dosadašnje radove u rupu je bačeno čak devet milijuna kuna. "Sramota nas svih koji smo učestvovali u projektu", kazao je Josip Krnić, načelnik Općine babina Greda i dodao kako se s devet milijuna kuna moglo izgraditi pola dvorane.

Da se bolje gospodarilo proračunskim novcem, učenici bi već naveliko imali tjelesni u novoj dvorani. "Deveti mjesec 2020. očekujem i ispred Općine da će djeca ući u novu dvoranu i da ćemo ovu našu dugogodišnju agoniju zaključiti. Ako Bog da, sretnim 'happy and'-om", dodaje Krnić.

Djeca su sumnjičava. "Baš i ne vjerujem. Ovako stoji već dosta, možda će se još odužit na koje dvije godine. Ja želim da druga djeca imaju kako se ne bi u srednjoj školi divila spravama, a kod nas nije bilo ništa", smatra Nikola Krešimir Herceg, učenik. S njim se slaže i Nives Petričević: "Mislim da će sljedeće generacije imati nešto od toga. Npr. kozlić, špage što se možemo penjati. To nam je puno nedostajalo. Kad smo došli u Županju to je za nas sve bilo novo. I nismo mogli vjerovat što možemo imat u dvorani".

A hoće li se učenici iz Babine Grede diviti kozlićima i ostalim spravama u novoj dvorani - znat ćemo uskoro. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene