Požar se zbog jakog vjetra proširio na brdo pored Zatona
Požar se zbog jakog vjetra proširio na brdo pored Zatona Foto: PIXSELL/Dusko Jaramaz

Stožer civilne zaštite grada Šibenika odlučio je da će se neće narediti evakuacija Zatona i Rasline, mjesta u čijoj se blizini vatrogasci još uvijek bore s požarom. Također je odlučeno da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta.


Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Šibenika donesena je odluka da se neće narediti evakuacija Zatona i Rasline, ali da će se Osnovna škola u Bilicama pripremiti za prihvat stanovnika tih mjesta, kao i turista koji na vlastiti zahtjev žele provesti noć dalje od opožarenog područja.

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu.

Požar kod Zatona i dalje se širi zbog jakog vjetra - 6 VELIKA VIDEO I FOTOGALERIJA Pogledajte nove snimke borbe s vatrenom stihijom u Dalmaciji

Dramatično stanje u Dalmaciji zbog požara - 2 Djeca ostala okružena dimom na obali u Raslini: U pomoć stigla Lučka kapetanija i prevezla ih u Bilice

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, dvadesetak osoba s područja spomenutih mjesta, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu. Mještani koji su se, u strahu od požara, u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama.

U Cvjetnom domu u Šibeniku smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Stožer na punoljetno stanovništvo Zatona i Rasline apelira da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe, budu od pomoći gasiteljima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju