Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećan broj kontroli

Osim na cestama, gužva ima i na moru: Dnevnik Nove TV bio je u akciji s pomorskom policijom

Aktualno Galerija Na moru s pomorskom policijom - 1 Na moru s pomorskom policijom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Na moru s pomorskom policijom - 2 Na moru s pomorskom policijom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Na moru s pomorskom policijom - 3 Na moru s pomorskom policijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Na moru s pomorskom policijom - 4 Galerija 1/4 >>
Osim na cestama i u gradovima, gužve ima i na moru. S njima su povećane kontrole policije i lučkih kapetanija. U akciji u pulskom akvatoriju, s pomorskom policijom bila je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Policijska sirena zvuk je koji automatski prekida bezbrižan dan na moru, a s pomorskom je policijom u kontroli bila i ekipa Dnevnika Nove TV.

Kazne se najčešće ispisuju zbog jurnjave preblizu obale. No, nisu samo nautičari problem. Kažnjava se i nepropisno plivanje jer i plivači ponekad znaju pretjerati. I za njih je zakon jasan – nema udaljavanja od obale više od 100 metara.

"Kazne su od 70 do 1300 eura. Kazne ovise gdje se osoba zatekla, je li plivala, je li koristila nekakav luft madrac, da li je bila jako udaljena od obale", objasnio je Emil Maružin, pomoćnik načelnika za pomorsku policiju.

Pročitajte i ovo Toplinski val - 2 Savjet nutricionista Stiže toplinski val: Otkrivamo koje su tri namirnice zlata vrijedne za vrijeme vrućina

Špica sezone je krenula, gužva na moru je svakim danom sve veća, zbog čega se treba pridržavati pravila i usporiti.

Više o ovoj temi možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene