Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: U cijenu taxi usluge uračunavaju i put do mjesta gdje ih čekate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U našoj su zemlji taxi usluge iznimno su skupe, a taksisti, prema nekim istraživanjima, na lošem glasu, posebice među stranim gostima, zbog čestog varanja u naplati usluge. Tragom pritužbe naše gledateljice, provjerili smo kako funkcionira taxi služba u Osijeku - gradu koji bi trebao pružati vrhunske usluge posebno tijekom održavanja rukometnog prvenstva.

Rođena Osječanka, s prebivalištem u Zagrebu, neugodno se iznenadila u svom rodnom gradu. Pozvala je taksi. I unatoč tomu što je start 25 kuna, na taksimetru ju je dočekalo 40.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

'Zamolila sam taksistu da vrati taksimetar na start, odnosno početnu cijenu od 25 kuna, na što je dotični gospodin u svom mercedesu iz '84. rekao da ne može, da on naplaćuje taksi od trenutka kada on kreće sa svog stajališta,' rekla je oštećena Filipa Petrović.

Objašnjenje joj se nije učinilo logičnim jer prema tome ispada da cijena vožnje ovisi o udaljenosti putnika od taxi stajališta.

Neugodan događaj osječki taksisti nisu željeli komentirati. Rekli su tek da na isti način naplaćuju svoje usluge već 25 godina. Problem je, tvrde, što nemaju radio-vezu. A radio-vezu ne žele uspostaviti jer ih je premalo.

Osijek, naime, ima 8 taxi vozača. Svi su oni obrtnici. I svatko radi sam za sebe. Da je nešto trulo u takvoj organizaciji taxi službe napokon shvaćaju i u osječkom poglavarstvu. Grad domaćin svjetskog rukometnog prvenstva ne može si dopustiti da se taksisti svađaju s turistima ili ih tjeraju ih van iz vozila.

Osijek do kraja godine namjerava reorganizirati svoju taksi službu.

Nažalost, osječki primjer nije izuzetak, već pravilo u našoj zemlji. Radio-vezu imaju tek zagrebački i riječki taksisti. A cijene vožnje uspjeli su spustiti samo Riječani i to samo zato što postoje dva koncesionara. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene