Na prvi pogled sasvim obična nagradna igra održana u Biogradu na Moru, dobila je neobičan ishod. Nagradnu igru je organizirao biogradski radio BnM. Sretne dobitnike izvlačila je tadašnja direktorica radija i gle čuda, majci svog prijatelja je izvukla automobil, a majci gradske pročelnice - skuter. Ona sama nam je rekla da igra nije namještena.

Galerija


Bivša direktorica biogradskog radija BnM izvukla je dobitnicu automobila vrijednog 75 tisuća kuna, i to ni manje ni više nego majku svog prijatelja. Tvrdi da nagradnu igru nije namjestila. 

"U svijetu se jako puno slučajnosti događa pa eto tako se i ta slučajnost dogodila. Ja ne mogu nikom zabraniti da igra. Ne mogu nikog ni nagovoriti da igra. Ljudi su igrali, osvojili, posrećilo im se", kaže Nikolina Kovačević bivša direktorica radija BnM.

Posrećilo se i majci pročelnice u biogradskoj gradskoj upravi koja je osvojila drugu nagradu električni skuter. Sumnju javnosti izazvao je i povod za nagradnu igru. Slavio se 30. rođendan radija iako je zapravo star 27 godina.

Uhvaćeni dileri u Novom Zagrebu (Foto: PU zagrebačka) Pola kilograma marihuane iz Osijeka za Biograd poslao - autobusom

Zbog sudskog spora zazidao se u kuću (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Drama u Biogradu: Muškarac zazidan u vlastitoj kući, njegovi supruga i sin ostali na ulici

"Slavilo se 30 godina radijske frekvencije. Narodu je naravno nepoznata riječ frekvencija i ne koriste je u svakodnevnom govoru te je bilo lako onda preimenovati to u rođendan radija", pojašnjava Kovačević.

Direktorica je u listopadu dala ostavku na radiju. Njezin nasljednik zatekao je, tvrdi, prezaduženu, blokiranu tvrtku u kojoj izvide provodi policijski odjel za gospodarski kriminalitet.

"S blokadom računa koja je svakim danom sve veća. Dug će u konačnici bit oko 800 tisuća kuna, možda i nešto veći. Jako puno je nepodmirenih računa i plaće nisu isplaćivane gotovo četiri mjeseca", kaže Željko Domitrović, novi direktor radija BnM.

Bivša direktorica pak odgovara kako je tvrtku ostavila u plusu.

"800 tisuća kuna je brojka već šesta koju ja čujem. Bile su raznorazni iznos. Onaj tko zna više o tim brojkama neka kaže više. Ja znam kakvo je bilo financjisko izvješće kad sam ja otišla i dala svoju ostavku", ističe Kovačević.

Dok policija provodi izvide direktorica Kovačević tvrdi da su financijski problemi radija počeli kad su njegovi osnivači, grad Biograd te općine Pašman, Sveti Filip i Jakov i Pakoštane odbili davati novac. Gradonačelnik i načelnici danas su nedostupni ili su odbili stati pred naše kamere.