Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNEVNIK NOVE TV

Oporba bijesna, premijer ne vidi problem u optužnicama: "Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni"

Podizanje optužnica glavna je tema i na saborskim hodnicima. Oporba zaziva nove izbore, a Plenkoviću je od kritika važniji rejting HDZ-a.

Andrej Plenković poklonio im je povjerenje, no Vladu su napustili i prije nego su optužnice podignute pa premijer u njima ne vidi problem.

"To je stav DORH-a. Sad ćemo ići dalje pa ćemo vidjet što će na kraju od toga svega biti“, kazao je premijer, a na novinarsko pitanje kakav to utjecaj ima na Vladu odgovorio je: "Pa nikakav. Nitko od njih više nije u Vladi."

Komentirajući konstataciju da je Boris Milošević i dalje saborski upitao je zašto bi otišao. "On je izabrani saborski zastupnik, ima izravan mandat. Pa nije jedini. Evo vam tamo imate Grgića, Barišića, imate ih više", kazao je.

Otklonio je tezu da Milošević iz moralnih razloga treba prestati biti saborskim zastupnikom. "Ovo je samo jedna strana u postupku koja se zove DORH. Druga je obrana, a u konačnici odlučuje su", poručio je.

Da presudu donosi oporba - bili bi to novi izbori

"Ja malo duže pratim politiku ali ne pamtim da se ovako nešto dogodilo, čak štoviše ne pamtim da se tako nešto dogodilo u nekoj od normalnih uređenih europskih zemalja. To je presedan. 4 ministra u jednom danu optuženih za udruženi poduhvat, a nisu jedini“, kazao je SDP-ov Peđa Grbin, a Nikola Grmoja iz Mosta je zaključio da bi u svakoj normalnoj zemlji ovo značilo pad Vlade i raspisivanje novih izbora, ali, smatra, u Plenkovićevoj Hratskoj nastavljamo stabilno kriminalno naprijed i to je ono što zabrinjava.

Krivca vide isključivo u premijeru

"Riba uvijek smrdi od glave, ono što je još gore da postojeću Vladu i većinu trenutno drže dva Uskokova optuženika", poručio je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Dalija Orešković iz Centra od svih ovih optužnica očekuje da će proći kroz iste dječje bolesti kao i ostali postupci u teškim korupcijskim aferama te drži da je upitno hoće li doći do osuđujućih presuda.

HDZ-a poruke oporbe ne diraju. Bitniji im je rejting kojeg je jučer Dnevnik Nove TV objavio u Crobarometru.

"Što će oni? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni i sad će ponovno skakat po ovome, oni skaču na teme koje im servira neko drugi. Skaču s jedne teme na drugu ne bi li se uopće znalo da postoje", poručio je.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Posjet Koprivnici Premijer Plenković o optužnici protiv bivših ministara: "Primio sam informaciju... Oni nisu teret Vladi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKANDAL BEZ PRESEDANA Oporba na nogama: "Optužnica protiv četiri bivša člana Vlade znači pad Vlade"

"Neka se okrenu malo sebe, neka vide malo svoju retrospekciju, neka vide što oni rade kako rade i kako taj rad percipira hrvatska javnost", rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

A javnost u istom tom istraživanju percipira baš korupciju kao glavni problem društva te zaziva efikasnije pravosuđe.

Više o kritikama oporbe upućenih premijeru pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Dina Goleša.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene