Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana oko Poslovnika

Oporba na nogama, imaju zahtjev za Ustavni sud oko Jandrokovića: Za sve krive Plenkovića

Aktualno Galerija Oporba, ilustracija - 1 Oporba, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oporba, ilustracija - 2 Oporba, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oporba, ilustracija - 3 Oporba, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Oporba, ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Oporba je na nogama. Traže od Ustavnog suda da se očituje o odluci šefa sabora Gordana Jandrokovića koji im je zabranio da predlože izmjene Poslovnika. Političkog dijaloga između vladajućih i oporbe kažu nema.

Oporba za sve krivi premijera Andreja Plenkovića kojem je cilj marginalizirati Sabor.

"Ovdje nije u pitanju pojedinačno pravo nekog zastupnika ili zastupnice. Ovdje je u pitanju temeljni ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske koji počiva na višestranačju", rekla je saborska zastupnica MOST-a Marija Selak Raspudić.

"Kada bih ja danas kao zastupnik uputio prijedlog Saboru da nekom objavi rat, onda bi to predsjednik Sabora uvrstio u dnevni red. Ali kada bih uputio prijedlog za izmjenu poslovnika kojom bi, recimo, povećao pravo s tri na pet opomena, to predsjednik Sabora ne bi uvrstio u dnevni red temeljem odluka odobra za Ustav", istaknuo je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Afere u zdravstvu Plenković o slučaju u sisačkoj bolnici: ''Onaj tko je to učinio će sigurno za to odgovarati''

Damir Habijan, HDZ-ov saborski zastupnik, rekao je da je matični odbor nadležan. "To je odbor za poslovnik, politički sustav i Ustav, nadležan jedini da donosi ili da odlučuje o izmjenama ili promjenama poslovnika", zaključio je Habijan.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene