Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

GENERACIJA 2000.

"Guramo svoj film, želimo biti posebni i istaknuti se u masi. Politika nas baš ne zanima, a ovo su naši uzori"

Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images)
Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images +0 Mladi, ilustracija (Foto: Getty Images) Galerija 1/3 >>
Na sveučilišta u Hrvatskoj ove će akademske godine prvi put kročiti brucoši generacije 2000., mladi koji su rođeni u novom tisućljeću i odrasli u sasvim drugačijim okolnostima od onih u kojima su rasli njihovi roditelji.

Tehnogija, društvene mreže i drugačiji standard trasirali su razvoj ove generacije, a portal Srednja.hr donosi priču Lovre Vragolovića, njihova predstavnika.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

"Ako ćemo vjerovati Googleu, pripadamo aktualnoj i četvrtoj generaciji po redu od Drugoga svjetskog rata – generaciji Z. U nju se svrstavaju svi mladi rođeni između 1996. i 2010. godine. Zajedničko nam je to što od najranije dobi imamo pristup modernoj tehnologiji i internetu te smo zahvaljujući društvenim mrežama međusobno povezaniji nego ijedna prijašnja generacija. Život bez mobitela i Instagrama, poziva i poruka, računala i laptopa, PlayStationa i videoigara i više nam je nego nezamisliv", piše Vragolović.

Navodi kako se većina deklarira katolicima iako ih dobar dio ode u crkvu dva puta godišnje te da ih politika baš ne zanima: "Ako na ulici iz čista mira uhvatite nekog 19-godišnjaka i pitate ga da na prste nabroji pet političara, teško da će ispuniti zadatak.

'Kolinda, Plenković, Bandić, Divjak i možda, možda…'. Nema onog tko nije čuo za našu 'najljepšu predsjednicu', Bandića koji je na prijestolju u Zagrebu od kako smo izišli iz majčine utrobe, Divjak koja nam je ostala u posebno lijepom sjećanju zbog gospođe Mature i pustih priča o Školi za život, a za Plenkovića smo vjerojatno čuli, ali nismo sigurni je li premijer, predsjednik Sabora ili ipak ministar".

Ističe da su im uzori - influenceri, youtuberi i Instagram zvijezde: "Na Instagramu provedemo i po nekoliko sati dnevno. Na Fejs smo skoro zaboravili i da postoji. Uhodimo ljude i divimo se fotošopiranim slikama. Stresiramo se ako nam simpatija nije uzvratila praćenje, odgovorila na stori ili lajkala fotku. Sliku i mišljenje o sebi, ali i drugima krojimo po broju lajkova i pratitelja".

"Tako slični i nekreativno prekopirani jedni od drugih, a opet svatko specifična jedinka za sebe koja gura svoj film, želi biti posebna i istaknuti se u masi. Tako bi se mogla opisati naša generacija u jednoj rečenici", zaključuje Vragolović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene