Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vjetar čupao stabla

Olujni vjetar napravio je dar mar u Splitu: "Bilo je neugodno kad je dio stabla padao nama ispred očiju"

Bura i oluja izazvale štetu - 4
Bura i oluja izazvale štetu - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bura i oluja izazvale štetu - 7 Bura i oluja izazvale štetu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Ines Kelava Ines Kelava Foto: DNEVNIK.hr Bura i oluja izazvale štetu - 6 Bura i oluja izazvale štetu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Bura i oluja izazvale štetu - 5 Bura i oluja izazvale štetu - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Bura i oluja izazvale štetu - 4 Galerija 1/8 >>
Djelatnici Parkova i nasada cijelo su jutro uklanjali nered koji je ostao u Splitu nakon sinoćnjeg nevremena i olujne bure. Oštećeno je nekoliko automobila.

Olujna bura razbacala je namještaj ugostiteljskih objekata na splitskom Žnjanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

"Malo jače je puhalo, srušilo nam je suncobrane, danas će bit malo manje posla. Pitanje kako ćemo raditi, hoćemo li raditi“, rekao je konobar Vladimir Bašić.

Cijelo jutro vatrogasci su u akciji uklanjanja srušenih dijelova stabala. Stradali su i automobili.

"Stradala je šoferšajba, malo se ogulila boja, a šteta je, šoferšajba je oko 1000 kuna, a vidjet ćemo za boju, to ćemo kasnije rješavat. Bilo je neugodno kad se oborio drugi dio stabla koji je padao nama ispred očiju“, kazao je vlasnik oštećenog automobila.

Nered nakon prolaska bure, koja je udarala i više od sto kilometara na sat, uklanjali su i djelatnici Parkova i nasada. Olujni vjetar napravio je narodski rečeno "dar mar" na nekoliko lokacija u Splitu. Udari bure iščupali su i nekoliko desetljeća staro stablo.

"Umorili se nismo, od ranog jutra radimo, na terenu smo, sve ono što je palo to smo i pokupili, ispilili“, rekao je Zlatan Jović iz Parkova i nasada.

Bura je zaustavila promet na autocesti pod Velebitom. A vozačima donijela probleme jer su morali tražiti alternativu

Problema je bilo i u Šibeniku. No, ni olujna bura neke nije odvratila od ranojutarnjeg posjeta splitskoj plaži

"Došla sam malo napunit se ove energije. Meni bura ne smeta! Kupat se neću ali je lijepo stat na plaži“, kaže Ines Kelava iz Sinja. Jer, i ovakvo vrijeme nekima ima svoje čari.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene