Gorski kotar u utorak je zahvatila rijetko viđena tuča.

Galerija


Veliko nevrijeme pogodilo je tijekom dana susjednu Sloveniju, a u kasnim poslijepodnevnim satima jako grmljavinsko nevrijeme i tuča stigli su i do sjevera Gorskog kotara. Najjače je pogođeno područje unutar trokuta Skrad –Brod na Kupi – Brod-Moravice

Vezani članci Nevrijeme u Zagrebu Hrvatsku zahvatilo nevrijeme: "Bilo je silovito! Vjetar je izbio rolete, a ujutro ćemo vidjeti što je ostalo od vrta" Tuča u Lasinji - 2 Snažno nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Udari groma, iščupana stabla, strgani kabeli, razbijeni automobili, poplave...

Zabilježena je velika grmljavinska aktivnost na području Brod-Moravica i Skrada. To područje pogodila je i tuča s komadima leda veličine šake.

Stanovnici toga kraja zbrajaju štete, no nema sumnje da će biti velike. Zabilježena su oštećenja na automobilima i krovovima.

Na autocesti A6 u tunelu Rožman Brdo promet se odvijao jednom prometnom trakom u oba smjera zbog zaustavljenih vozila. HAK je javljao da je ograničenje brzine bilo 40 km/h zbog žestoke oluje (tuča).

Jaka grmljavinska ćelija oko 21 sat nalazila se na području Ogulina i Karlovca. I dalje se bilježi velika grmljavinska aktivnost i jaki pljuskovi.

Grmljavinski pljusak oko 22 sata stigao je i na varaždinsko područje, piše Neverin. U to se vrijeme ondje igrala utakmica Hrvatska – Tunis.