Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMO BORBA LEGALNIM SREDSTVIMA

Nacionalna udruga ugostitelja o otvorenom restoranu: ''Ograđujemo se i najoštrije osuđujemo, narušavaju ugled cijele struke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna udruga ugostitelja oglasila se na društvenoj mreži naglašavajući da se ne generalizira cijeli sektor zbog pojedinačnih slučajeva.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja oglasili su se sa svoje službene Facebook stranice poručivši da se ograđuju od svih nelegalnih poslovanja koja pojedini ugostitelji rade te time narušavaju ugled Udruge.

''Radi svega navedenog, ograđujemo se i najoštrije osuđujemo pojedinačne slučajeve kojima smo svjedoci u medijima, a koji nelegalnim poslovanjem narušavaju ugled cijele struke i svih naših kolega, koji poštenim radom i trudom daju veliki doprinos u podizanju ugostiteljskog sektora na viši nivo, i koji imaju za jedan od ciljeva uvrstiti Hrvatsku na međunarodnu kartu kao nezaobilaznu gastro destinaciju, što doista i zaslužuje'', priopćili su.

Također, naglašavaju da se od osnutka zalažu za ''legalno poslovanje u ugostiteljstvu'' te vjeruju da je ''borba legalnim sredstvima dugotrajna i iscrpljujuća'', no smatraju je ''jedinim ispravnim putom ka podizanju društvenih i moralnih vrijednosti''.

Navode da cilj Udruge nije ''uvođenje reda na terenu'' već je to zadaća nadležnih tijela koja prema svim kršiteljima odredbi moraju postupati s jednakim kriterijima.

''Postupanje s odmakom od donesenih odredbi, kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, ne samo kad je riječ o ugostiteljstvu, dovodi do sve slobodnije interpretacije istih te posljedične podjele na jednake i jednakije'', napisali su na službenoj Facebook stranici.

Apeliraju da se ne poistovjećuju cjelokupno ugostiteljstvo s pojedinačnim slučajevima, jer kao struka nikako ne mogu prihvatiti ''stigmatiziranje cjelokupnog sektora radi pojedinca'', što argumentiraju dosadašnjom statistikom izvršenih nadzora i napisanih kazni.

Pročitajte i ovo Donesen Zakon o obnovi Banovine - 4 u banovini Sve na jednome mjestu: Na koga se sve odnosi Zakon o obnovi potresom pogođenih područja i kako će pomoći unesrećenima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPAO I POLICAJCE Stravičan slučaj iz Istre: Danima u stanu držao zatočenu ženu i zlostavljao je, jedva je uspjela pobjeći

''Ničim ne nastojeći opravdati predmetni slučaj, napominjemo kako u sjeni spomenutog, u strahu i iščekivanju, sjedi žrtvovan čitav jedan sektor sa 60 tisuća zaposlenih, koji ne može ni pretpostaviti kakva ga budućnost iščekuje, razočaran dvostrukim kriterijima i nedostatkom adekvatne potpore'', zaključili su. 

Nacionalna udruga ugostitelja od svog osnutka do danas isključivo se zalaže za legalno poslovanje u ugostiteljstvu, te...

Objavljuje Nacionalna udruga ugostiteljaPetak, 5. veljače 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene