Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u banovini

Sve na jednome mjestu: Na koga se sve odnosi Zakon o obnovi potresom pogođenih područja i kako će pomoći unesrećenima

Aktualno Galerija Donesen Zakon o obnovi Banovine - 1 Donesen Zakon o obnovi Banovine - 1 Foto: DNEVNIK.hr Donesen Zakon o obnovi Banovine - 2 Donesen Zakon o obnovi Banovine - 2 Foto: DNEVNIK.hr Donesen Zakon o obnovi Banovine - 3 Donesen Zakon o obnovi Banovine - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Donesen Zakon o obnovi Banovine - 4 Galerija 1/4 >>
U parlamentu je izglasan zakon o obnovi potresom razorenih područja. Tamo se tlo i dalje trese. A otvaraju se i misteriozne rupe. I ne samo u Banovini. Sada su se pojavile i na Kordunu. Donosimo na koga se zakon odnosi i kako će pomoći unesrećenima.

Na području proglašene katastrofe država će u stopostotnom iznosu financirati obnovu nekretnine u kojoj stanuje vlasnik ili njegovi srodnici. To uključuje i Grad Sisak, oko kojeg je bilo spora, ali se ne odnosi na Zagreb i Krapinsko-zagorsku županiju.

Svaku sljedeću nekretninu država sufinancira u 50-postotnom iznosu.

Omogućuje se najam, kupnja, transport i montaža privremenih, pokretnih i montažnih objekata u svrhu privremenog zbrinjavanja.

Pročitajte i ovo Kata Grubić izglasan zakon o obnovi Stradali s Banovine strahuju da će obnova trajati predugo: "Tko je mlad - dobro, dočekat će, ali ja imam 80 godina, što ja imam očekivati..."

A omogućuje i da se na brži način uklone uništene kuće i objekti čiji ostaci prijete sigurnosti ljudi bez izrade projekta uklanjanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene