Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10. Bljak fest

Jela za koja se osim apetita mora ponijeti i hrabrost: Posluživala su se bikova muda, iznutrice, puževi...

10. Bljak fest - 3
10. Bljak fest - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija 10. Bljak fest - 1 10. Bljak fest - 1 Foto: DNEVNIK.hr 10. Bljak fest - 2 10. Bljak fest - 2 Foto: DNEVNIK.hr 10. Bljak fest - 3 10. Bljak fest - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić na 10. Bljak festu Galerija 1/4 >>
Za degustaciju jela u Omišlju na otoku Krku trebalo je puno hrabrosti. Naime, ondje je održan jubilarni 10. Bljak fest.

Bikovi bubrezi, krvavice, pileće ili svinjske iznutrice ne zvuče nimalo primamljivo, ali su mnogi njima u subotu omastili svoj brk.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Slika nije dostupna (NE)VRIJEME LNG terminal na udaru orkanske bure, remorkeri pristigli u pomoć: ''Ako bude potrebno, brod ćemo usidriti''

Snježana iz Omišlja rekla nam je da su bikova muda i gulaš odlični, a Petar iz Rijeke da je gulaš od iznutrica "stvarno ok".

Vrijedne ruke kuhara puževe su pretvorili u slasne zalogaje: "Dva dana moraju mirovati, onda oni sline i mi ih pohamo", rekao je Knez krčki Frankopan.

I tako je više od 3500 porcija planulo u trenu. Degustacija je besplatna, a traži se samo hrabrost. Mi smo na Bljak festu probali mnogima omraženo jelo – tripice ili fileke, točnije goveđe tripicame sa škampima i crnilom od sipe. Iako ih mnogi izbjegavaju, nama nisu bile toliko loše.

Za desert su se posluživale nespojive kombinacije: crne fritule, poderane gaće ili pak povrće. Uz pune želuce lakše se i zapleše, zbog čega je ovu neobičnu feštu začinila poznata glazba.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene