Često su se poljoprivredni proizvođači odlučivali na drastične poteze kako bi osvijestili javnosti svoje probleme.


Mljekari su prolijevali mlijeko, uzgajivači voća i povrća bacali desetke tona uroda na smetlište, ali ovakvo uništavanje svojeg rada još nije zabilježeno. Vrgorčanin je motornom pilom posjekao svoj voćnjak i grane prepune plodova.

Vezani članci Procjena štete od poplava za desetak dana - 3 Započinje procjena štete zbog poplava u Vrgorcu. Vlasti za građane koji sami obnavljaju imaju važne savjete Poplava u Kokorićima - 1 Voda je otišla, ali problemi su ostali. Mjesec dana nakon katastrofalnih poplava neki stanovnici Kokorića još ne spavaju u svojim kućama

„Evo, moj narode hrvatski, od poštena rada više se ne može živjeti. Imao sam breskve deset godina, došao na puni rod i moraš ih piliti jer se ne mogu prodati po pristojnoj cijeni da čovjek može preživjeti“, kaže uzgajivač voća Toni Kalajžić.

Kaže kako cijena u brutu iznosi četiri kune.

„To je cijena bez našeg repromaterijala, a kad bismo računali naše dnevnice - to se ne isplati raditi ništa jer jaki uvoznički lobi uvozi sve i svašta“, kaže Kalajžić.

Ističe kako od države ne traži ni lipe poticaja, već da mu omogući prodaju po normalnoj cijeni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju