Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimistične najave

Ljeto je već u zraku: Hrvatska tijekom produženog vikenda očekuje 270 tisuća gostiju

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Odlične turističke najave stižu uoči Praznika rada. Tijekom produženog vikenda Hrvatska očekuje 270 tisuća gostiju. Time se i dalje nastavlja turistički porast, a hotelijeri i ugostitelji u završnim su pripremama.

Diljem Hrvatske optimistične najave za nadolazeći produženi vikend. Prognoze kažu da bi mogao nadmašiti i lanjski kada nas je posjetilo 267 tisuća turista.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

"Veći broj dolazaka i veći broj noćenja, ne u znatnoj mjeri, ali svakako veći broj", govori predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain.

U restoranima je priprema pri kraju, kao i sezonski jelovnici.

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Od početka godine do jučer Hrvatska je zabilježila 1,4 milijuna dolazaka, što je za 6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Tu je i 3,8 milijuna noćenja uz porast od 4 posto.

"Kako su letovi počeli prije mjesec dana intenzivno, tako da vidimo i sami da nam ovih gostiju sa zapadnih tržišta, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije ne nedostaje", govori direktorica TZ Zadarske županije, Mihaela Kadija.

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Odlične turističke najave za praznik rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Najviše gostiju iz Slovenije

Najviše rezervacija stiže iz Slovenije, u kojoj počinju školski prvosvibanjski praznici, zatim Austrije, Poljske i Njemačke. Da su se turistički djelatnici "trgnuli", pokazuje i najava niz manifestacija.

Praznik rada pada u utorak, a većini gostiju planovi kao i uvijek će ovisiti o vremenu. Barem što se tiče Jadrana, prognoza turizmu zasad ide u korist.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene