Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ročište u srpnju

Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr)
Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na Trgovačkom sudu u Rijeci nakon nekoliko odgoda održano je ročište na kojemu bi se o odlučivalo o otvaranju stečaja u Brodogradilištu 3. maj, u kojemu je svakim danom sve manje radnika, a posla i dovoljno materijala za rad nema već gotovo godinu dana.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci donesena je odluka kojom je odgođen stečaj 3. maja, čime je brodogradilište dobilo još jednu priliku. Ročište je odgođeno, ovaj put za 4. srpnja, jer se, kako je rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

Protiv stečaja izjasnio se direktor, većina radnika i predstečajni upravitelj. Sutkinja je odluku zasnovala na informacijama da bi se uz pomoć Vlade i nešto vlastitih sredstava u riječkom škveru moglo dovršiti tri novogradnje i na taj način osigurati nastavak proizvodnje.

''U ovom trenutku prva i osnovna stvar je da se sa kanadskim naručiocem novelira ugovor dalje i onda pod hitno nabavi materijal koji bi trebao a za nabavku materijala vam treba između mjesec i pol i dva mjeseca'', rekao je Edi Kučan, direktor 3.maja.

Podsjetimo, riječki škver posjetilo je izaslanstvo kineske kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) kako bi se razmotrile mogućnosti suradnje s brodogradilištem, ali službenih informacija o rezultatima tog posjeta za sada nema.

Pročitajte i ovo Radnik Uljanika Denis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 1500 otkaza u Uljaniku S otkazom i vrećicama u ruci: "I mladost i starost mi je tu, tako da srce me boli"

Pročitajte i ovo Počela podjela otkaza u Uljaniku (Goran Kovacic/PIXSELL) Tužan dan u Puli U jednom danu otkaz za 170 radnika Uljanika: Timovi HZZ-a upoznali su ih s njihovim pravima

Prošlog tjedna isplaćen je dio zaostalih plaća za listopad, studeni i prosinac, nakon što je 3. maju, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko šest milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) 3. maj u stečaju. Brodogradilište 3. maj još je 2015. posudilo novac TIBO-u, tada u teškoćama, a dug s kamatama bio je malo veći od šest milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene