Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazali interes

Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vedran Sabljak (Foto: Dnevnik.hr) Vedran Sabljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Edi Kučan (Foto: Dnevnik.hr) Edi Kučan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Izaslanstvo inženjera predvođeno dvojicom potpredsjednika kineske brodograđevne industrije posjetilo je riječki 3 maj.

U dugim razgovorima željeli su se što bolje upoznati s načinom rada ovog nekada uspješnog hrvatskog brodogradilišta. Razgovori su potrajali nekoliko sati, a potom se kinesko izaslanstvo uputilo u Zagreb.

Pročitajte i ovo Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Zakazano za 30. ožujka Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Slika nije dostupna Neizvjesna sudbina brodogradilišta Ministar Horvat o Uljaniku: "Do 25. siječnja ćemo imati barem dva iskaza ozbiljnog partnerstva"

Domaćini, predstavnici Uprave riječkog brodogradilišta zadovoljni su sastankom u ponedjeljak.

"Danas mogu reći da su bili iznimno kvalitetni tehnički razgovori gdje smo prošli cijeli proces od početka od projektiranja sve do izgradnje broda. Očito se vidi da su ljudi koji su došli razumiju u brodograđevnu djelatnost", kazao je Edi Kučan, direktor 3. maja.

"3. maj je Kinezima interesantan zbog svojih kapaciteta što se tiče radnika koji rade u projektnom uredu, takozvani no-how, koji je u brodogradilištima u RH iznimno razvijen", komentirao je Vedran Sabljak, povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Nakon sastanka u Rijeci, u kasnim poslijepodnevnim satima kineski investitori sastali su se s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom.

"Izvješća stručne ekipe koja je danas bila u posjeti ići će u smjeru da potencijal za suradnju postoji. Kakva će konačna odluka menadžmenta biti mislim da ćemo je dobiti vrlo skoro bez obzira bila ona pozitivna ili negativna", kazao je Horvat. 

U Vladi smatraju da je ovo pokazatelj velikog interesa kineskih investitora za hrvatsku brodogradnju. Nakon prezentacije u Rijeci održane u ponedjeljak, izaslanstvo dolazi na razgovor s puno boljim uvidom u stanje riječkog 3. maja. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 
Aktualno Stručnjak za međunarodne odnose: "Hrvati bi posljedice krize u odnosima SAD-a i Kine mogli osjetiti na cijenama tenisica, odjeće..." +0 Branimir Vidmarović (Foto: DNEVNIK.hr) Svijet Stručnjak za međunarodne odnose: "Hrvati bi posljedice krize u odnosima SAD-a i Kine mogli osjetiti na cijenama tenisica, odjeće..." 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene