Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MISLE DA NISU POGRIJEŠILI

Vlast u Zagrebu nezadovoljna odgodom ukidanja mjere roditelj odgojitelj: "To zaista dovodi u pitanje održivost proračuna"

Od 1. svibnja neće doći do ukidanja mjere roditelj odgojitelj, već se ukidanje odgađa, odlučio je tako Visoki upravni sud.

Ukidanje mjere roditelj odgojitelj se odgađa sve dok sud ne donese konačnu odluku je li ukidanje mjere zakonito ili ne. Iz udruga roditelja odgojitelja i ostalih koji ih podržavaju su zadovoljni.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Iz Grada pak očekivano nezadovoljni, kažu kako ovo znači daljnju neizvjesnost i za Grad i korisnike. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić o toj je temi razgovarao s gradskom zastupnicom Ivom Ivšić koja je radila na prijedlogu izmjene oko postojeće mjere roditelj odgojitelj. 

"Mislimo da nismo pogriješili jer i danas stojimo iza argumenata koje smo navodili. Mjera je dizajnirana kao demografska, međutim nije polučila pozitivan demografski učinak - izrazito je financijski opteretila proračun Grada Zagreba. Zaista dovodi u pitanje održivost proračuna", rekla je. 

Od prosinca je oko 60 ljudi napustilo mjeru. "To nije vezano za ovu odluku. Korisnici koji su izašli iz mjere - polovica je izašla vlastitom voljom, a polovica redovitim kontrolama. Oni koji su izašli neće dobiti novac", navela je.

Vjeruju da će sud ocijeniti da je odluka bila zakonita. Ono što ih muči jest da je privremena odluka izrazito neizvjesna i za proračun Zagreba i za korisnike

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene