Nakon više od pet sati rasprave u zagrebačkoj skupštini - nije izglasan plan gospodarenja otpadom koji je gradonačelnik Milan Bandić stavio na dnevni red.

Galerija


Ovakav ishod i ne čudi, jer su i prije skupštine Milanu Bandiću njegovi koalicijski partneri najavili okretanje leđa. HDZ je istaknuo da će biti suzdržan, dok je Zlatko Hasanbegović poručio kako će glasovati protiv donošenja plana: "Ovakav plan je u suprotnosti i sa našim političkim i ako hoćete izbornim programom za grad Zagreb i sada bi bili licemjeri kada bi to pogazili."

Glasovalo je 47 zastupnika - 15 za, 25 protiv, 7 se suzdržalo od glasovanja. S obzirom na to da mu je plan odbačen, na dnevni red ne može ga staviti iduća - tri mjeseca.

A dok je dolazio na gradsku skupštinu, gradonačelnika Bandića su dočekali zvižducima i transparentima. On je svima odgovarao s govornice: ''Zamislite vi riječ – ekološka katastrofa. Ma vidi bogati! Vi ćete spriječit ekološku katastrofu, a gradonačelnik je priprema. Jel Kalinić ovdje?! Di je?! Pavle molim te, prvi stupanj pripravnosti!"

"Znate s kim sam se ja konzultirao? Sa dragim Bogom i građanima - da taj problem trebamo riješiti. Ne povlačim plan! Plan će se donijeti. Ili ova skupština, ili neka druga!", poručio je Bandić.