Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partneri protiv

Odbačen Bandićev plan za gospodarenje otpadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od pet sati rasprave u zagrebačkoj skupštini - nije izglasan plan gospodarenja otpadom koji je gradonačelnik Milan Bandić stavio na dnevni red.

Ovakav ishod i ne čudi, jer su i prije skupštine Milanu Bandiću njegovi koalicijski partneri najavili okretanje leđa. HDZ je istaknuo da će biti suzdržan, dok je Zlatko Hasanbegović poručio kako će glasovati protiv donošenja plana: "Ovakav plan je u suprotnosti i sa našim političkim i ako hoćete izbornim programom za grad Zagreb i sada bi bili licemjeri kada bi to pogazili."

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Slika nije dostupna Performans ispred Gradske uprave Hrpom otpada pred Bandićevim vratima aktivisti poručuje: ''Zagreb je prijestolnica smeća''

Glasovalo je 47 zastupnika - 15 za, 25 protiv, 7 se suzdržalo od glasovanja. S obzirom na to da mu je plan odbačen, na dnevni red ne može ga staviti iduća - tri mjeseca.

A dok je dolazio na gradsku skupštinu, gradonačelnika Bandića su dočekali zvižducima i transparentima. On je svima odgovarao s govornice: ''Zamislite vi riječ – ekološka katastrofa. Ma vidi bogati! Vi ćete spriječit ekološku katastrofu, a gradonačelnik je priprema. Jel Kalinić ovdje?! Di je?! Pavle molim te, prvi stupanj pripravnosti!"

"Znate s kim sam se ja konzultirao? Sa dragim Bogom i građanima - da taj problem trebamo riješiti. Ne povlačim plan! Plan će se donijeti. Ili ova skupština, ili neka druga!", poručio je Bandić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene