U Kninu je sve spremno za sutrašnju proslavu 23. obljetnice Oluje. Ništa ne smije kasniti. Sve je podređeno trenutku 9:43 sati kada će biti podignuta državna zastava na Kninskoj tvrđavi

Galerija


Od ranog jutra u Kninu se za 23. proslavu obljetnice Oluje uvježbavaju posebni detalji, a održana je i generalna proba cijele proslave.

Vezani članci Tihomir Kundid (Foto: Dnevnik.hr) Brigadni general koji je sudjelovao u Oluji otkrio što je bio presudni faktor za pobjedu Pjesma na svečanom prijmu ratnih zapovjednika u Kninu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 2 Ministri i predsjednica nisu mogli suspregnuti emocije: Na kninskoj tvrđavi pjevala se Daleka obala i poznata arija

Uz protokol na trgu pokraj Spomenika pobjedi, gdje će biti održani politički govori, na tvrđavi je uvježbano podizanje državne zastave te prelet zrakoplova, ali bez izraelskih F-16, koji će nastupiti sutra. Nakon probe mimohoda, otvorena je izložba taktičko-tehničkog zbora naoružanja i opreme.

''Ima puno detalja, to je izazov. Ima puno detalja koje morate staviti u jednu sliku. Proslava Dana domovinske zahvalnosti mora proći dostojanstveno i sigurno'', kaže general bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske.

''Na kraju uvijek može biti nešto nepredvidivo, ali to treba smanjiti na najmanju moguću razinu'', rekao je kninski gradonačelnik Marko Jelić.

''To je velika čast kao djetetu poginulih branitelja da budem tu na tvrđavi i odam počast svom poginulom ocu'', rekao je držač zastave Elvis Dujmić.

Svi s nestrpljenjem se očekivala revijalna utakmica koje se održala na gradskom stadionu. Igrali su ratni veterani, policija, vojska, ali i političari. Jednu od momčadi će predvodio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić. On je primio od grada Knina zastavu koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi u vrijeme dok je naša reprezentacija pobjeđivala u Rusiji
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr