Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

daljinski nadzor

Vozači, oprez! Od nedjelje na nekoliko postaja na autocesti samo bezgotovinsko plaćanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Od nedjelje, 12. prosinca 2021. na nekoliko manjih naplatnih postaja na autocestama, i to isključivo u noćnim satima, moći će se plaćati jedino bezgotovinski, ENC uređajem ili bankovnom karticom, priopćili su u petak iz Hrvatskih autocesta.

Naplatne postaje na kojima će od 22 do 6 sati biti moguće jedino bezgotovinsko plaćanje, ENC uređajem ili bankovnom karticom, su uz Vučevicu i Blato na Cetini, Ravča, Vrpolje, Perušić, Breznički Hum i Spačva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rok od 60 dana Uskoro bez kolona na autocestama: HAC objavio natječaj vrijedan 100 milijuna eura Slika nije dostupna Dobre vijesti za vozače Ukidaju se naplatne postaje u Hrvatskoj? ''Vozila će se registrirati na drugi način...''

Naplatne postaje namijenjene isključivo za bezgotovinska sredstva plaćanja bit će daljinski nadzirane iz Kontrolnog centra, a osigurana je audio i video komunikacija s korisnicima i radnicima Kontrolnog centra, navode iz Hrvatskih autocesta.

Korisnici koji koriste spomenute naplatne postaje bit će pravovremeno obaviješteni putem prometne signalizacije na autocesti, dok su stalni korisnici već informirani putem obavijesti i letaka.

HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima, što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija.

Iz Hrvatskih autocesta podsjećaju da je prije dvije godine uveden pilot-projekt ENC ONLY na naplatnoj postaji Vučevica na A1.

"S obzirom na to da se projekt pokazao uspješnim te da su korisnici prihvatili plaćanje ENC-om ili bankovnom karticom, odlučeno je nastaviti s ovim projektom na više niskofrekventnih naplatnih postaja. Projekt je prijelazno rješenje do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na beskontaktnoj naplati. Cilj je, uz smanjenje troškova poslovanja, ujedno potaknuti i korištenje ENC uređaja te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74 posto", zaključili su iz Hrvatskih autocesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene