Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Pezo Moskaljov

Pregled tjedna: Od ministra koji ne bi kaznio one koji rade, nego ukazuju na probleme, preko novog okršaja Milanović - Plenković, sve do Eurosonga

Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Galerija 1/1 >>
Pregled tjedna koji se, čini se, ipak nije sveo samo na Eurosong, donosi Ivana Pezo Moskaljov.

Europa možda i je zaplesala u ŠČ ritmu - ali birali su Šveđane za pobjednike! 

Otvorena je sezona prosvjeda! Medicinske sestre i tehničari hoće veće plaće. Propadnu li pregovori - štrajkat će! Država zasad ne popušta ni sucima. Štrajkaju i rade "u leru". Iako sporost u pravosuđu građane dugo dovodi do ludila.

Nema tko u predizbornoj godini ne "žica" povišicu - i ne kuca na vrata Banskih dvora koje čuvaju - duge cijevi. Policija je na nogama - traže tko prijeti smrću premijeru i ministrima! U sigurnosnu priču koju bi struka odradila potiho - upleo se i predsjednik. Pa šefu Vlade uzvraća - ne maltretiraj i ne radi show!

"Netom prije doznali smo da je tajna služba imala posla s ekstremistima u državi. Pomela planove paravojsci, stranim obavještajcima, hakerima. Eto na - ni špijuni nemaju mira", rekao je Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković PRIJETNJE VLADI I PLENKOVIĆU Milanović se obrušio na premijera: "Da, šuti o tome!"

Čini se - ni državna tužiteljica. Još se vuku repovi ostavke bivše šefice USKOK-a. "Skrila se iza pisma" i odbila doći na saborsko rešetanje.

A pametnom je već dosta! Optužbe, propusti, nemar - potresaju sustav zdravstva. Preminuli na podu mrtvačnice, umrli u čekaonici hitne, starice u istom krevetu... Ministar bi kaznio zviždače u sisačkoj bolnici - one koji ukazali na probleme!

Vratilo se - staro normalno. Pale su maske, nema više razmaka - rekosmo zbogom pandemiji i koronavirusu. 

Razočarala je još jedna poražavajuća statistika - djeca u Hrvatskoj među najdebljom su u Europi. Pa su se, zbog prevencije, u metropoli okupili supružnici europskih čelnika.

I u tjednu za nama gledali smo u Srbiju - i kolonu građana na ulicama. Nezadovoljnih i nemoćnih nakon teških zločina, ali željnih promjena. Izgubili su oslonac u predsjedniku koji u uzavreloj političkoj atmosferi - najavljuje kontra prosvjed svojih pristaša. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković PRIJETNJE VLADI I PLENKOVIĆU Milanović se obrušio na premijera: "Da, šuti o tome!"

Grdo je bilo i Vladimiru Putinu gledati u oskudnu vojnu paradu. Zaokupila ga njegova proslava Dana pobjede, ali nije mogao skriti nikad manji mimohod na crvenom moskovskom trgu. Žešća je bila kritika Zapadu i poruka Ukrajini!

Ususret sezoni bageri u desantu na dalmatinske otoke. Ruši se ilegalno. Ono što ne miče inspekcija - rješavaju vlasnici. A prije čak 7 tisuća godina gradila se novootkrivena cesta. Senzaciju pod morem kod Korčule pronašli su domaći arheolozi!

Cijeli je svijet trčao za one koji ne mogu - i pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine. Rijeka trkača, poruke zajedništva i novi rekordi u najbrojnijoj utrci u kojoj baš svatko pobjeđuje. I pamtit će ovo do kraja života.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene