Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP moli za strpljenje

Tisuće Zagrepčana ogorčeni bez tople vode, poznato i koliko dugo će trajati radovi: "Imamo vježbe disanja kad se krenemo tuširati"

Aktualno Galerija Dio Zagreba nema toplu vodu - 5 Dio Zagreba nema toplu vodu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dio Zagreba nema toplu vodu - 4 Dio Zagreba nema toplu vodu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dio Zagreba nema toplu vodu - 3 Dio Zagreba nema toplu vodu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dio Zagreba nema toplu vodu - 2 Dio Zagreba nema toplu vodu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Dio Zagreba nema toplu vodu - 1 Galerija 1/9 >>
Tisuće Zagrečana su bez tople vode. Pukao je glavni cjevovod. Kako je do toga došlo, pokazat će istraga. Grad krivnju prebacuje na HEP toplinarstvo, a oni na Grad. Za to vrijeme raste ogorčenost među građanima.

Vani kao da je jesen, a u studentskom domu već treći dan nema tople vode. Tuširanjem u hladnoj student kineziologije testira svoje granice.

"Imamo ekstremne uvjete. Imamo neke vježbe disanja kad se ujutro krenemo tuširati. To je sad moderno jer se svi uspješni sportaši i biznismeni tuširaju u hladnoj vod", kroz smijeh je rekao Ivan.

Hladni tuš ujutro razbudi bolje od kave. Neki to ne vole pa se kupaju kod prijatelja ili na treninzima. HEP iz europskih fondova obnavlja vrelovod i tijekom tih radova dogodila se nezgoda.

"Iz HEP-a kažu da je došlo do puknuća magistralnog gradskog vodovoda i da su poplavljena postrojenja Elektrane pa su iz sigurnosnih razloga odmah isključena", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Pročitajte i ovo Robert Krklec, direktor HEP proizvodnje Isključena postrojenja Tisuće Zagrepčana bez tople vode, pale i optužbe: "Da je bila brža intervencija, pitanje je kojeg bi razmjera bila havarija"

Dodaju kako šteta ne bi bila tolika da je zagrebačka vodoopskrba brže reagirala na poziv za hitnu intervenciju. Istraga bi trebala pokazati kako je došlo do puknuća. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da Grad nema ništa s tim.

Iako se puknuće dogodilo na cjevovodu koji je u vlasništvu Grada Zagreba. Iz HEP toplinarstva mole za strpljenje, kažu da će se voda vratiti sljedeći tjedan, ali radovi će još trajati cijeli mjesec pa bi moglo biti povremenih prekida u isporukama. Grijanja i tople vode nema u 12 zagrebačkih naselja.

 

Više o toploj vodi pogledajte u priloženom videu.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene