Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od zime

Šesteročlana obitelj Zakon o obnovi dočekala u vlažnom kontejneru: ''Kad dođe zima, smrznut ćemo se''

Donošenje Zakona o obnovi Zagreba jedva su dočekali ljudi koji su nakon potresa ostali bez krova nad glavom. Jedna obitelj iz Čučerja već više od pet mjeseci živi u kontejneru jer im kuća nije sigurna za povratak.

Šesteročlana obitelj, odnosno tri generacije obitelji Zgombić žive u kontejneru u Čučerju nakon što im je potres uništio kuću.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Nema službene potvrde Novo podrhtavanje tla uznemirilo Zagrepčane, stigle stotine komentara: "Čulo se, a i protreslo"

Kruna Zgombić kaže da je Zakon o obnovi Zagreba trebao biti donesen odmah nakon potresa, no sada je jedino važno da se pomogne ljudima koji su ostali bez domova.

Obitelj Zgombić s obnovom još nije počela. ''Nemamo sve papire, a nemamo ni financije da bi to mogli pokrenuti. Kuća je dobila rješenje da je to ruševina. Nema nosive grede koja je cijela, sve je popucalo i opasno je uopće ulaziti unutra'', rekla je Kruna Zgombić.

Strahuju od zime

Dodaje da će najveći problem biti ''to što obnova vjerojatno neće početi još dvije godine''.

''Mi smo sada osuđeni na ove građevinske kontejnere koji nisu dobri. Nama trebaju stambeni kontejneri jer kad dođe zima mi ćemo se smrznuti, a djeca još više'', govori Zgombić.

Otkrila je i da je nekoliko puta tražila pomoć u gradskom poglavarstvu. ''Bili su izrazito neljubazni, drski i bezobrazni, tako da više nisam ni išla. Rekli su da oni nisu Caritas i da što bih ja htjela. Kad sam tražila razgovor s gradonačelnikom samo su mi se smijali u lice'', tvrdi.

Marcela Zgombić kaže da je život s troje djece u kontejneru strašan. ''Nije izoliran kontejner, unutra je jako vlažno. Bojiš se stalno da će djeca izaći na cestu'', rekla je.

Nakon šest mjeseci Zakon o obnovi Zagreba je donesen, a sada slijedi dugotrajna obnova koja će prema procjenama trajati cijelo desetljeće. Ova obitelj nada se da će, s obzirom na to da žive u kontejneru, biti prioritet.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene