Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvari plivale po prostoriji

Poplava uništila vrijednu opremu i lijekove u dječoj bolnici u Klaićevoj: ''Radim tu 15 godina i bilo je puno poplava, ali ovo nismo nikada doživjeli''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snažnog nevremena koje je u petak navečer pogodilo Zagreb, pod vodom je i Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj.

Poplava u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj zahvatila je bolničku ljekarnu i uništila neke od skupih lijekova i prevrnula veliki hladnjak u kojem se lijekovi nalaze, a uništena je zaštitna oprema.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Bolnicu je u subotu ujutro posjetio i ministar zdravstva Vili Beroš. Istaknuo je da pružanje zdravstvene zaštite u bolnici nije poremećeno i da se zdravstvena usluga može neometano pružati.

''Ovo nismo nikada doživjeli''

Od sinoć se čisti i ispumpava voda iz podrumskih prostorija bolnice. ''Na zidu stoji frižider koji je užasno težak i masa ljudi ga je unutra i unosila. Znači, tolika je bila snaga te vode da je prevrnula taj ogromni frižider u kojemu se nalaze skupi lijekovi i umjetna koža, tako da mislim da će šteta biti ogromna'', rekla je Ljerka Klarić, voditeljica bolničke ljekarne u Klaićevoj.

Kaže da je problem s poplavama česta pojava. ''Ja ovdje radim 15 godina, bilo je jako puno poplava, ali ovo nismo nikada doživjeli. Ovdje je problem što voda dolazi i odozgora i kroz vrata. Potrošni medicinski materijal je doplivao iz druge prostorije'', kaže Klarić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene