Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metropola paralizirana

Kaos zbog nevremena u Zagrebu: Ilica, Miramarska i pothodnik pod vodom, vatrogasci primili više od tisuću poziva

Poplave na ulicama Zagreba
Poplave na ulicama Zagreba instagram/vrijeme.hr/Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snažna kiša na Brijunima - 2 Snažna kiša na Brijunima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ilica pod vodom Ilica pod vodom Foto: DNEVNIK.hr Pothodnik pod vodom Pothodnik pod vodom Foto: instagram/vrijeme.hr Miramarska pod vodom Miramarska pod vodom Foto: miramarska/DNEVNIK.hr +1 Miramarska pod vodom Galerija 1/6 >>
Snažno nevrijeme u večernjim je satima petka stiglo do Zagreba i stvorilo velike probleme u prometu. Dio Ilice i Miramarske je pod vodom, a iz Holdinga mole sve da izbjegavaju vožnju do povlačenja vode s kolnika.

Ako imate fotografije današnjeg nevremena, ili video snimke, pošaljite ih na moj.report@novatv.hr, i vaše snimke ćemo objaviti

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U večernjim satima petka obilna kiša praćena jakim vjetrom i grmljavinom srušila se na Zagreb. Poplavlili su dijelovi Ilice kod Britanca, Miramarska, pothodnik na Glavnom kolodvora. Tramvaji ne voze, a jedan je muškarac zapeo u auto ispod podvožnjaka u Miramarskoj te su ga morali izvlačiti vatrogasci. 

Poplave na ulicama Zagreba Pothodnik pod vodom (Foto: instagram/vrijeme.hr)

Prekinut je tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija. 

Iz Zagrebačkog Holdinga mole sve da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Autobusne linije u dolasku na Autobusni kolodvor Zagreb kasne oko 30 minuta

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba je već odradila preko 80 intervencija, primili su više od tisuću poziva te mole građane za strpljenje. Na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. Većina intervencija su tehničke intervencije ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma. 

Nevrijeme na Cresu, Krku...

Snažno nevrijeme zahvatilo je Cres, Krk i Senj javlja IstraMet, a obilna kiša i grmljavina te bujične poplave moguće su na zagrebačkom i karlovačkom području za koje je izdran crveni alarm.

Nevrijeme je u užem centru Senja prouzročilo poplave. Na fotografijama iz grada vide se ugostitelji kojima je voda ušla u kafiće.

"Dobrih pet minuta padale su velike količine padalina i tuča. Bilo je dosta strašno jer se autom nije moglo voziti od kiše", rekla nam je čitateljica Melita Huskić koja je i snimila nekoliko videa nevremena.

 

Narančasto upozorenje izdano je za Slavoniju te Istru i sjeverni dio Jadrana. U tim se područjima očekuje mjestimično obilna kiša, pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti lokalno izraženiji te kratkotrajno praćeni olujnim vjetrom, a moguće su tuča i bujične poplave. Izraženiji pljuskovi očekuju se i na srednjem i južnom Jadranu.

Obilne kiše

U petak će, dakle, u drugom dijelu dana, a osobito prema večeri, biti više oblaka. Oborina će biti češća te uz grmljavinu lokalno i obilnija. Mjestimice bi pritom moglo pasti i 50-ak litara kiše po četvornom metru. Najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj kretat će se između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji bit će nestabilno uz moguće pljuskove i grmljavinu, a u petak će se temperatura danju kretati oko 28 stupnjeva.

Slično vrijedi i za gorsku Hrvatsku i za sjeverni Jadran – poslijepodne promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno kiša može biti obilna, osobito prema kraju dana. Navečer će mjestimice zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura će u Gorskom kotaru biti 21, u Lici oko 26, a na moru oko 30 stupnjeva.

Nevrijeme je stiglo iza podneva na sjeverni dio Jadrana gdje je na Brijunima pala veća količina kiše praćena grmljavinom. 

Nestabilan vikend

U Dalmaciji će tijekom dana postupno biti sve više oblaka s kojima raste i vjerojatnost za pljuskove, prvo u unutrašnjosti, a potom prema večeri i duž obale. Na jugu mogu i izostati. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 29 do 33 stupnja.

Kiše i pljuskova bit će još u subotu prijepodne, nakon čega slijedi smirivanje, i to prvo na zapadu zemlje. U nedjelju i ponedjeljak bit će sunčanije, no u noći prolazno može pasti i malo kiše ili pljusak. U subotu se očekuje malo svježije, a potom ponovno vrlo toplo i vruće vrijeme.

Mjestimičnih pljuskova u subotu može biti i u Dalmaciji, no vrijeme će se smirivati, pa će idućih dana prevladavati sunčano. Puhat će sjeverozapadnjak i zapadnjak, jedino u subotu prolazno može zapuhati bura. Kao i na kopnu, subota će biti malo svježija, no onda od nedjelje i na Jadranu vruće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene