Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijeće, cvijeće i zastave

I tuga i ponos diljem zemlje: Cijela Hrvatska danas je mislima bila uz Vukovar

Hrvatska za Vukovar - 5
Hrvatska za Vukovar - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatska za Vukovar - 5 Hrvatska za Vukovar - 5 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska za Vukovar - 6 Hrvatska za Vukovar - 6 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska za Vukovar - 4 Hrvatska za Vukovar - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska za Vukovar - 3 Hrvatska za Vukovar - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Hrvatska za Vukovar - 2 Galerija 1/7 >>
Brojni građani proveli su današnji praznik u mislima s Vukovarom i Škabrnjom. Diljem zemlje polažu se vijenci i pale svijeće za žrtve. Na balkonima i prozorima izvješene su zastave, svijeće pale svi od najmlađih do najstarijih.

Diljem Hrvatske danas izvješene su zastave. Gore i svijeće.

"To je sjećanje i jako tužno. Gledam ovu našu Vukovarsku puna je svijeća“, kaže Tatjana iz Splita.

"Puno nas Vukovaraca je primljeno tu 91. i 92. Tako da rado odlazimo i naši prijatelji poznanici. Učiteljica sam u kastavskoj školi i neopisivo mi je drago prenositi tu istinu na mlade naraštaje i oni su mi jučer napravili da se osjećam kao u svom gradu“, kazala je Maja iz Rijeke.

Još sinoć su se palile svijeće u ulicama koje nose ime Vukovara. U osječkoj vukovarskoj ulici bila je i ekipa NK Osijeka.

Svijeće su se palile i u Karlovcu... Čakovcu... Šibeniku. Građani su zahvalni svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Sjećanje na te dane ne blijede ni Ličanima.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak razgovara s braniteljem Ivanom Lukićem - 4 kolona pod posebnim mjerama Branitelj Ivan Lukić o suživotu u Vukovaru: "Naravno da je moguć. Kad se pusti djecu u vrtiće, da se druže, da se potuku"

Pročitajte i ovo Jacques Houdek - 1 Da se ne zaboravi Poznati Hrvati obilježili Dan sjećanja emotivnim objavama na društvenim mrežama

"Prva točka linije na današnji dan bila po istom vremenu maglovitom tukli smo se na kilometar i pol sa srbočetničkom vojskom tužan sam i žalostan u vezi poginulih suboraca i svega toga. Ali možda dragi Bog je to htio opet donekle vratiti u obitelj jer na današnji dan su mi sin i snaha podarili unuka“, rekao je Milan Grahovac Milić iz Sinaca.

Dan sjećanja prvi put je državni praznik i neradni dan. Mnogi se nadaju da će ga iduće godine moći obilježiti u kolonama u Vukovaru i Škabrnji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene