Brojni građani proveli su današnji praznik u mislima s Vukovarom i Škabrnjom. Diljem zemlje polažu se vijenci i pale svijeće za žrtve. Na balkonima i prozorima izvješene su zastave, svijeće pale svi od najmlađih do najstarijih.

Galerija


Diljem Hrvatske danas izvješene su zastave. Gore i svijeće.

"To je sjećanje i jako tužno. Gledam ovu našu Vukovarsku puna je svijeća“, kaže Tatjana iz Splita.

"Puno nas Vukovaraca je primljeno tu 91. i 92. Tako da rado odlazimo i naši prijatelji poznanici. Učiteljica sam u kastavskoj školi i neopisivo mi je drago prenositi tu istinu na mlade naraštaje i oni su mi jučer napravili da se osjećam kao u svom gradu“, kazala je Maja iz Rijeke.

Još sinoć su se palile svijeće u ulicama koje nose ime Vukovara. U osječkoj vukovarskoj ulici bila je i ekipa NK Osijeka.

Svijeće su se palile i u Karlovcu... Čakovcu... Šibeniku. Građani su zahvalni svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Sjećanje na te dane ne blijede ni Ličanima.

Ivan Lukić u Dnevniku Nove TV Branitelj Ivan Lukić o suživotu u Vukovaru: "Naravno da je moguć. Kad se pusti djecu u vrtiće, da se druže, da se potuku"

Jacques Houdek - 1 Poznati Hrvati obilježili Dan sjećanja emotivnim objavama na društvenim mrežama

"Prva točka linije na današnji dan bila po istom vremenu maglovitom tukli smo se na kilometar i pol sa srbočetničkom vojskom tužan sam i žalostan u vezi poginulih suboraca i svega toga. Ali možda dragi Bog je to htio opet donekle vratiti u obitelj jer na današnji dan su mi sin i snaha podarili unuka“, rekao je Milan Grahovac Milić iz Sinaca.

Dan sjećanja prvi put je državni praznik i neradni dan. Mnogi se nadaju da će ga iduće godine moći obilježiti u kolonama u Vukovaru i Škabrnji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr