Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći put nagrađena

Novinarka 'Provjerenog' Josipa Ćirić osvojila je nagradu udruge Pragma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarka Provjerenog Josipa Ćirić treći put je osvojila godišnju nagradu udruge Pragma, ovog puta za priču o upoznavanju dvije djevojčice pod nazivom "Kosa ljubavi"

Za prilog "Kosa ljubavi", o doniranju kose za djecu oboljelu od malignih bolesti, novinarka 'Provjerenog' Josipa Ćirić osvojila je godišnju nagradu udruge Pragma za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja. Ovogodišnja tema bila je "Živim snove", a Josipina nagrađena reportaža svojevrsni je epilog priče o humanitarnom projektu koji je u Hrvatskoj pokrenut nakon što je 'Provjereno' izvijestilo o takvoj akciji u susjednoj državi.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Kosa ljubavi je posebna priča koja je inspirirala cijelu zemlju. Činjenica da su učenici odabrali baš nju pokazuje da znaju da je važno činiti dobro. Vjerujem da i među njima ima onih koji su poklonili svoju kosu kako bi se njihovi vršnjaci, koji se bore s teškim bolestima, osjećali bolje. Drago mi je da je bas ova reportaža nagrađena jer, osim što je postala dio mene, pokrenula je lavinu dobročiniteljstva. Zato nagrada ide svima koji su sudjelovali u akciji i dali dio sebe za osmijeh drugoga“ poručila je Josipa Ćirić.

Sama reportaža donosi priču o upoznavanju dvije djevojčice – Tine koja je nesebično donirala svoju kosu i Marte, 12-godišnjakinje iz Osijeka s dijagnosticiranim sarkomom, koja je zahvaljujući njoj dobila svoju periku. U ocjenjivanju je sudjelovalo 948 učenika, 425 roditelja i 142 stručnjaka iz obrazovnih institucija, a Josipi je ovo već treći put da je osvojila ovu nagradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene