Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za prometnu poveznicu između Ugljana i Pašmana osmišljen je potpuno novi izgled.


Most koji svijetli i svira zvuči neobično, ali upravo takav Hrvatska bi mogla dobiti do idućeg ljeta. Za prometnu poveznicu između Ugljana i Pašmana osmišljen je potpuno novi izgled, uz igru svjetlosti i klasične glazbe.

Vezani članci Robert Podolnjak (Foto: Dnevnik.hr) Osipavanje Mosta se nastavlja: Odlazak najavio i Podolnjak te županijski vijećnici iz Sisačko-moslavačke županije Ivana Ninčević Lesandrić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Još jedna Mostova zastupnica povlači se iz politike: "Mlada sam, izdržat ću, volim izazove"

'U Hrvatskoj bi bio prvi po tome što bi, uz dekorativnu rasvjetu, imao i ozvučenje. To bi bila jedna ugodna melodija, ne znam, tipa klavir', rekao je Marin Boško, načelnik Kukljice.

Hajdaš Dončić: Pelješki most koristit će se besplatno, izgradnja do 2019. godine

Dugo su mislili otočani kako ponuditi novu atrakciju pa je izgled mosta između Ugljana i Pašmana, imena Ždrelac, dobio novo idejno rješenje.

Luk mosta dobit će svjetlosne instalacije, kao i stupovi, što je važno za sigurnost plovila, kojih ovuda u špici sezone na dan prođe 2 tisuće. 'Upravo će to osvjetljenje u donjem dijelu će upravo poboljšati sigurnost plovidbe iz razloga što će biti dolje bijele boje', napominje Boško.

Ozvučenje će biti na gornjem dijelu pa će glazbu moći slušati i posjetitelji i nautičari. A boje će se mijenjati. Jer otočani most žele učiniti prepoznatljivim. Poveznicu Ugljana i Pašmana čekaju velike promjene - već će idućeg ljeta i svijetliti i svirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook