Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezni!

Naručivali iPhone, dobivali škare, stari tranzistor, lim...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč upozorenjima u medijima na prijevare tijekom kupovine preko internet oglasa, ljudi i dalje nasjedaju na iste trikove.

PU požeško-slavonska u posljednjih je mjesec dana zabilježila više takvih prijevara pa su iz te PU odlučili još jednom uputiti apel građanima na oprez pri takvoj vrsti kupovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Oprez Još jedna banka upozorava građane na prijevaru: Objasnili kako lopovi pokušavaju namamiti sirote građane

>> Split: Naručio iPhone 5, dobio samo njegov poklopac i komad drveta

No, nisu samo prevareni oni koji su naručivali robu putem oglasa na internetu, već su i starije osobe prijavljivale krađe prilikom kupovine masažera, i to na kućnom pragu.

Policijsko priopćenje prenosimo u cjelosti.

'U proteklih mjesec dana na području Policijske uprave požeško-slavonske nekoliko je osoba prilikom kupovine putem internetskih stranica prijavilo da je prevareno, jer su umjesto naručenih predmeta, poput iPhone mobitela nakon plaćanja otkupnine preuzeli pošiljke u kojima su se nalazili bezvrijedni predmeti (škare, stari tranzistor, lima i sl.)

Stoga upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ako je cijena znatno manja od tržišne cijene predmeta. Osim policiji ovakve je prijevare potrebno prijaviti i vlasniku, odnosno administratoru internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Na području naše Policijske uprave bilježimo i slučajeve da su građani starije dobi postali žrtve kaznenog dijela krađe prilikom kupovine masažera 'na kućnim vratima' ili kada su ih kontaktirale osobe koje su se lažno predstavljale kao zaposlenici banke i telefonski provjeravale serijske brojeve novčanica koje posjeduju.

U ovim slučajevima prodavači masažera i osobe koje se lažno predstavljaju kao zaposlenici banaka u privatnim stanovima i obiteljskim kućama, iskorištavaju povjerenje starijih osoba te ih dovode u zabludu ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti i novac'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene