Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplate na granicama

Stiže novih 29 policijskih kamera: Na tajnim lokacijama vrebat će one "lake na gasu"

Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Raspored kamera po županijama (Foto: Dnevnik.hr) Raspored kamera po županijama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Ukupno 29 novih policijskih kamera stiže u Hrvatsku kako bi kontrolirale one s teškom nogom na gasu. Bit će postavljene diljem države, na mjestima za koje građani neće znati.

Novih 58 kućišta policija ove godine planira postaviti na podravskoj i jadranskoj magistrali. U njima će biti 29 novih kamera za čiju lokaciju građani neće znati.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

"Ja bih više volio vidjeti kamera u zonama blizu pješačkih, škola, vrtića gdje su one zaista potrebne. Također, tada bi kazna koja se isporuči imala učinka jer bi se vozač zapitao zašto je trebao brzo voziti", rekao je Kristijan Tićak, glavni urednik magazina "Auto, motor i sport".

Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Raspored kamera po županijama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Za njihovo postavljanje na otvorenoj cesti, ističe Tićak, nema mnogo opravdanja

"Ne vidim drugi povod nego da se turistima koji su u EU naplata kazne", rekao je.

Neplaćene kazne vozače će čekati na granici

Neplaćena kazna, strane bi vozače mogla dočekati na granici. Isto vrijedi i za domaće vozače koji su stisnuli gas u zemljama Europske unije.

"Vozač će prilikom dolaska u RH biti zaustavljen. Imat će mogućnost platiti kaznu, a ako to ne učini uzima mu se putovnica i bit će prepraćen do suca za prekršaje", objasnio je odvjetnik Ognjen Krznarić.

Kamere istodobno mogu snimiti šest prekršitelja, a prepoznaju sve registarske pločice zemalja EU, kao i BiH, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore. Vlasnik automobila je u roku od sedam dana policiji dužan javiti tko je u trenutku prekršaja vozio.

"Ne mora uvijek vlasnik vozila voziti vozilo. Vlasnik će odgovarati ako ne ispuni svoje obaveze", rekao je Krznarić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene