Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući vrhunskom informativnom programu te mnoštvu zabavnog sadržaja, Nova TV je i u 2016. godini najgledanija televizija u Hrvatskoj.


Prema podacima AGB Nielsena, Nova TV je u cjelodnevnom terminu ostvarila udjel gledanosti od 22,9% na ciljnoj skupini 4+, a njezin je program u udarnom terminu prosječno pratilo više od 500.000 gledatelja, s ostvarenim udjelom gledanosti od 31,8%. Prvi izbor među specijaliziranim kanalima, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu, bila je Doma TV, a Nova TV kao grupa zauzela je i vodeću poziciju u udarnom terminu kada joj je prosječni udio gledanosti bio visokih 37,7%.

Vezani članci Marko Braić Indira je dobila opasnu konkurenciju: Ovako to izgleda kad se dvije seksi pjevačice nađu na bini! Andrijana Lukanec - 1 Njegovateljica koju gledamo u ''Farmi'' prije ulaska u show progovorila je o ljubavi: ''To se nikad ne zna...''

Nova TV zauzela je vodeće pozicije u kategorijama središnjih informativnih emisija, popodnevnih vijesti, TOP 10 zabavnih emisija, TOP 10 serija i TOP 10 filmova.

Najgledanija informativna emisija – Dnevnik Nove TV

Gledatelji su i u 2016. godini prepoznali kvalitetu informativnog programa Nove TV čiji je Dnevnik bio najpopularnija središnja informativna emisija s udjelom gledanosti 36,7%, a Vijesti u 17 sati najgledanije su popodnevne vijesti s udjelom gledanosti od 34,5%.

Među TOP 10 najgledanijih formata u 2016. bila je emisija Parlamentarni izbori 2016. – sučeljavanje koje je na Novoj TV u prosjeku pratilo gotovo 700.000 tisuća ljudi, a emisija je ostvarila čak 44,9% udjela gledanosti.

Nova TV prednjači i sa zabavnim emisijama te serijama

Od TOP 10 zabavnih i lifestyle emisija čak šest je onih Nove TV. U 2016. najgledaniji je bio show Tvoje lice zvuči poznato, koji je u prosjeku pratilo gotovo 700.000 ljudi. Nova TV se na ljestvicu najgledanijih emisija visoko popela i Supertalentom, koji je zauzeo treće mjesto, te emisijama Farma i Celebrity MasterChef Hrvatska 2016. Zanimljivo je kako su se na ovoj listi našle čak dvije novogodišnje emisije Nove TV – I godina nova 2017. te repriza emisije I godina nova 2016.

Najpopularnije serije bile su turske i hrvatske i to upravo one s Nove TV te su zauzele čak 9 od 10 mjesta na listi najgledanijih. Gledatelji su najviše pratili tursku dramsku seriju Tuđi život koja je ostvarila udjel gledanosti od 38.1%, zatim domaću dramsku seriju Kud puklo da puklo s udjelom 34,1%, a treće je mjesto zauzela turska sapunica Sudbina s udjelom 31,9%. Slijede domaća Zlatni dvori, turske Ponovo rođen, Pitanje časti i Anđeli, zatim domaća humoristična Lud, zbunjen, normalan te turska Crna ruža.

I najgledaniji film 2016. godine bio je prikazan na Novoj TV. Riječ je o američkom akcijskom filmu Ledeni ubojica koji je ostvario udio gledanosti 29,4%.

Nova TV najgledanija televizija u prosincu 2016.

Nova TV imala je najgledaniji središnji dnevnik, zabavnu emisiju i seriju

Prema podacima AGB Nielsena, tijekom prosinca 2016. godine Nova TV bila je najgledanija televizija u Hrvatskoj, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu kada je ostvarila udjel gledanosti od 32,2% među ciljnom skupinom 4+. Doma TV bila je najgledaniji specijalizirani kanal i u cjelodnevnom i udarnom terminu, a Nova TV grupa (Nova TV i Doma TV) zauzela je prvo mjesto u udarnom terminu s ostvarenih 40% udjela gledanosti. Osim toga, Dnevnik Nove TV bio je najgledaniji središnji dnevnik, Tvoje lice zvuči poznato najgledanija zabavna emisija, a Sudbina najgledanija serija.

Među top 10 najgledanijih formata, Nova TV zauzela je čak 6 mjesta, od čega pet vodećih. Tako je Dnevnik Nove TV, osim što je bio uvjerljivo najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj, u prosincu bio i najgledanija emisija općenito. S udjelom gledanosti 36,2%, najvažnije vijesti dana u Dnevniku Nove TV u prosjeku je pratilo gotovo 650.000 gledatelja. Snagu svojeg informativnog programa Nova TV dodatno potvrđuje i činjenicom da su Vijesti u 17 bile najgledanije popodnevne vijesti koje je u prosjeku pratilo više 450.000 gledatelja, s ostvarenim udjelom od 34%.

Osim informativnog, Nova TV može se pohvaliti i popularnošću svog zabavnog programa – u prosincu je zauzela prva četiri mjesta na ljestvicama top 10 zabavnih emisija i serija.

Od svih zabavnih i lifestyle emisija gledatelji su najviše pratili show Tvoje lice zvuči poznato, koji je ostvario 33,5% udjela gledanosti. Druga najgledanija zabavna emisija bila je Farma, dok su i treće i četvrto zauzeli formati Nove TV – novogodišnji program te IN magazin.

Nova TV imala je i najpopularnije serije, najgledanija je proteklog mjeseca bila turska dramska serija Sudbina s udjelom gledanosti od 32,7%, a priču Kahramana i Elife u prosjeku je pratilo više od 600.000 gledatelja. Među top 10 su i humoristična Lud, zbunjen, normalan, dramska Zlatni dvori, turska Anđeli te domaća Zauvijek susjedi te američka akcijska serija Škorpion koju prikazuje Doma TV.