Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doma TV najgledaniji specijalizirani kanal

Nova TV najgledanija televizija u 2016.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući vrhunskom informativnom programu te mnoštvu zabavnog sadržaja, Nova TV je i u 2016. godini najgledanija televizija u Hrvatskoj.

Prema podacima AGB Nielsena, Nova TV je u cjelodnevnom terminu ostvarila udjel gledanosti od 22,9% na ciljnoj skupini 4+, a njezin je program u udarnom terminu prosječno pratilo više od 500.000 gledatelja, s ostvarenim udjelom gledanosti od 31,8%. Prvi izbor među specijaliziranim kanalima, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu, bila je Doma TV, a Nova TV kao grupa zauzela je i vodeću poziciju u udarnom terminu kada joj je prosječni udio gledanosti bio visokih 37,7%.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. pet minuta Raspored predstavljanja kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 2024. godine Slika nije dostupna MJERENJE GLEDANOSTI UMTG: Nova TV nastavlja s odličnim rezultatima, najgledaniji smo i u 2021. i u veljači 2022.

Nova TV zauzela je vodeće pozicije u kategorijama središnjih informativnih emisija, popodnevnih vijesti, TOP 10 zabavnih emisija, TOP 10 serija i TOP 10 filmova.

Najgledanija informativna emisija – Dnevnik Nove TV

Gledatelji su i u 2016. godini prepoznali kvalitetu informativnog programa Nove TV čiji je Dnevnik bio najpopularnija središnja informativna emisija s udjelom gledanosti 36,7%, a Vijesti u 17 sati najgledanije su popodnevne vijesti s udjelom gledanosti od 34,5%.

Među TOP 10 najgledanijih formata u 2016. bila je emisija Parlamentarni izbori 2016. – sučeljavanje koje je na Novoj TV u prosjeku pratilo gotovo 700.000 tisuća ljudi, a emisija je ostvarila čak 44,9% udjela gledanosti.

Nova TV prednjači i sa zabavnim emisijama te serijama

Od TOP 10 zabavnih i lifestyle emisija čak šest je onih Nove TV. U 2016. najgledaniji je bio show Tvoje lice zvuči poznato, koji je u prosjeku pratilo gotovo 700.000 ljudi. Nova TV se na ljestvicu najgledanijih emisija visoko popela i Supertalentom, koji je zauzeo treće mjesto, te emisijama Farma i Celebrity MasterChef Hrvatska 2016. Zanimljivo je kako su se na ovoj listi našle čak dvije novogodišnje emisije Nove TV – I godina nova 2017. te repriza emisije I godina nova 2016.

Najpopularnije serije bile su turske i hrvatske i to upravo one s Nove TV te su zauzele čak 9 od 10 mjesta na listi najgledanijih. Gledatelji su najviše pratili tursku dramsku seriju Tuđi život koja je ostvarila udjel gledanosti od 38.1%, zatim domaću dramsku seriju Kud puklo da puklo s udjelom 34,1%, a treće je mjesto zauzela turska sapunica Sudbina s udjelom 31,9%. Slijede domaća Zlatni dvori, turske Ponovo rođen, Pitanje časti i Anđeli, zatim domaća humoristična Lud, zbunjen, normalan te turska Crna ruža.

I najgledaniji film 2016. godine bio je prikazan na Novoj TV. Riječ je o američkom akcijskom filmu Ledeni ubojica koji je ostvario udio gledanosti 29,4%.

Nova TV najgledanija televizija u prosincu 2016.

Nova TV imala je najgledaniji središnji dnevnik, zabavnu emisiju i seriju

Prema podacima AGB Nielsena, tijekom prosinca 2016. godine Nova TV bila je najgledanija televizija u Hrvatskoj, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu kada je ostvarila udjel gledanosti od 32,2% među ciljnom skupinom 4+. Doma TV bila je najgledaniji specijalizirani kanal i u cjelodnevnom i udarnom terminu, a Nova TV grupa (Nova TV i Doma TV) zauzela je prvo mjesto u udarnom terminu s ostvarenih 40% udjela gledanosti. Osim toga, Dnevnik Nove TV bio je najgledaniji središnji dnevnik, Tvoje lice zvuči poznato najgledanija zabavna emisija, a Sudbina najgledanija serija.

Među top 10 najgledanijih formata, Nova TV zauzela je čak 6 mjesta, od čega pet vodećih. Tako je Dnevnik Nove TV, osim što je bio uvjerljivo najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj, u prosincu bio i najgledanija emisija općenito. S udjelom gledanosti 36,2%, najvažnije vijesti dana u Dnevniku Nove TV u prosjeku je pratilo gotovo 650.000 gledatelja. Snagu svojeg informativnog programa Nova TV dodatno potvrđuje i činjenicom da su Vijesti u 17 bile najgledanije popodnevne vijesti koje je u prosjeku pratilo više 450.000 gledatelja, s ostvarenim udjelom od 34%.

Osim informativnog, Nova TV može se pohvaliti i popularnošću svog zabavnog programa – u prosincu je zauzela prva četiri mjesta na ljestvicama top 10 zabavnih emisija i serija.

Od svih zabavnih i lifestyle emisija gledatelji su najviše pratili show Tvoje lice zvuči poznato, koji je ostvario 33,5% udjela gledanosti. Druga najgledanija zabavna emisija bila je Farma, dok su i treće i četvrto zauzeli formati Nove TV – novogodišnji program te IN magazin.

Nova TV imala je i najpopularnije serije, najgledanija je proteklog mjeseca bila turska dramska serija Sudbina s udjelom gledanosti od 32,7%, a priču Kahramana i Elife u prosjeku je pratilo više od 600.000 gledatelja. Među top 10 su i humoristična Lud, zbunjen, normalan, dramska Zlatni dvori, turska Anđeli te domaća Zauvijek susjedi te američka akcijska serija Škorpion koju prikazuje Doma TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene