Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vekić najavio osnivanje stranke

Nova stranka tražit će obuku o oružju u školama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge 'Hrvatska straža' Ivan Vekić najavio je danas u Osijeku osnivanje političke stranke, koja će se vjerojatno zvati kao i udruga, a čija će se osnivačka skupština održati u Zagrebu ili Vukovaru.

Na konferenciji za novinare Vekić je kazao kako će zadaće nove stranke biti očuvanje i unaprijeđivanje nacionalne sigurnosti Hrvatske te socijalni napredak države i svih njezinih građana. Vekić je dodao kako će Hrvatska straža predložiti 'uvođenje obuke o oružju za sve srednjoškolce, jer smo se doveli u situaciju da punoljetan građanin ne zna kako izgleda puška i pješadijsko oružje' te se zauzimati za uklanjanje svih obilježja fašističke i komunističke ideologije.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika

Najavio je da će jedan od prijedloga buduće stranke biti i ponovno uvođenje smrtne kazne jer su, po njemu, 'najteža kaznena djela, koja u sebi sadrže terorizam, ukoliko nemaju odjeka u kaznenoj politici, puka priča'. Našim dolaskom na političku scenu stvorit će se jedna minorna politička snaga, ali želimo javnosti pokazati kako u Hrvatskoj postoje ljudi koje se ne može kupiti ili uplašiti, poručio je Vekić.

Član Inicijativnog odbora Vencel Čuljak kazao je da će se članovi Hrvatske straže priključiti prosvjedu kojeg je Hrvatska stranka prava (HSP) najavila za 18. rujna u Vukovaru, zbog najave posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene